Nyheter

Firkanta skjøteledning i Festool systainer

Noen holder seg til el-verktøy med ledning. Her er en smart nyhet for dem, også for andre enn Festool-brukere. 

STRØM: Festool-entusiaster er ikke helt som andre verktøyentusiaster. De tar det ett skritt lenger, og satser litt mer kroner, i en fast overbevisning om å skaffe seg det beste.

I våres kom Festool med denne nyheten til de som bruker Festool-verktøy, og ikke har sett hensikten i å konvertere til fullt batteridrevet oppsett.

Det er fortsatt mye godt verktøy som får strømmen sin gjennom en ledning fra nettet.

Skjøteledning i boks

Festool SYS powerhub.
Festool SYS powerhub. Strømforsyning i en systainer.

Nyheten Festool SYS PowerHub er en kabeltrommel med oppbevaringsrom, og strømuttak både utvendig og innvendig.

Hele greia i en Festool “systainer” oppbevaringsboks som kan stables og fraktes sammen med andre Festool systainer verktøykofferter.

Jeg synes det er fin i seg selv. Men virkelig smart blir den først når man kan utnytte stablebarheten sammen med andre systainere.

Beskyttet mot støv

Den har fire utvendige strømkilder og én innvendig. Dette betyr at Festool SYS PowerHub kan levere strøm til opptil fire elektroverktøy samtidig.

Forutsatt at kursen har kapasitet til det, naturligvis.

Mobiltelefon eller nettbrett lades inni systaineren, beskyttet mot støv og annen forurensning.

Tilkoblingskabelen er bare 10 meter lang, så man må i mange tilfeller fram med kabeltrommelen i tillegg. Men da slipper man i alle fall å drasse på en lang (og tung) kabel overalt.

Tilkoblingskabelen oppbevares på innsiden av powerhuben under transport og oppbevaring. I tillegg kan systaineren benyttes til oppbevaring av småting ved behov.

Her er en video fra en kar som har sett og prøvd den. Den er på tysk, men gir et greit inntrykk likevel. (Og den har ingen reklame du må vente på):

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)