Nyheter

Svensk teletiner og varmeverk kommer til Norge

Svenske Flexi Heater varmeverk blir nå etablert med forhandler i Norge, og tar opp konkurransen med Heatwork. Lanserer Nordens første helelektriske teletiner på messen Vei og Anlegg i midten av mai.

Kortversjon: Flexi Heater er svenskbygde, mobile varmeverk og teletinere. Kommer nå i første helelektriske versjon. Dia Proff Norge AS er ny norsk importør.

English summary: Flexi Heater are swedish built mobile heaters. Just about to release its first fully electric version. Dia Proff Norge AS has just signed on as norwegian agent, planning to pick up competition with well known Heatwork

– Heatwork har vært alene på dette markedet i alle år. Nå går vi inn med Flexi Heater som en utfordrer. De har gode produkter, jobber mye med innovasjon og har en stor investor i ryggen. Dette blir fryktelig spennende og moro å være med på å bygge opp i Norge.

Det sier Carl Ronny Olsen. Han er grunnlegger, eier og daglig leder i Dia Proff Norge AS, et firma som startet med – og fortsatt driver mye med – diamantverktøy. Gjennom årene har produktspekteret blitt utvidet i mange retninger. Matter for teletining, blant annet.

Carl Ronny Olsen og Lennart Siljestrøm
Carl Ronny Olsen (t.v.) i Dia Proff Norge AS og Lennart Siljeström i Flexi Heater AB har akkurat signert forhandleravtalen.

Teletining og varmeverk

Det må ha føltes som en riktig retning. Nå tar Dia Proff Norge AS nemlig sitt første steg inn i noe Olsen tror blir et stort og viktig forretningsområde: Maskiner og utstyr for teletining, oppvarming, betongherding og hva annet man kan tenkes å bruke mobile varmeenheter til.

– Vi går all in! Ambisjonen er å bygge opp Flexi Heater som en Svensk utfordrer til det norske markedet for betongherding, teletining, byggvarme og skadesanering, sier Olsen.

Han planlegger en flying start på merket i Norge. På messen Vei og Anlegg i midten av januar har de premiere på den første helelektriske teletineren.

– Etterspørselen på byggherresiden etter “grønn” elektrisk oppvarming er stor. Vi er først i Norden med å lansere et mobilt, tilhengermontert varmeverk som er 100 prosent elektrisk.

Flexi Heater elektrisk varmeverk
Dette er etter sigende Nordens første elektrisk drevne tilhengermonterte teletiner og varmeverk. Fra Flexi Heater i Sverige.

Flexi Heater til Norge

Markedet for mobile teletinere har Heatwork vært så godt som enerående i, og det er i stor grad også et marked Narvik-firmaet egenhendig har bygget opp. Flexi Heater er produsent av teletinere og varmeverk som holder til i lille Föllinge, midt i Sverige omtrent på høyde med Levanger.

Der bygger de varmeverk og teletinere i flere størrelser. Fra kompakte, bærbare enheter til tilhengermonterte varmere.

Flexi Heater mini
Flexi Heater Mini, elektrisk teletiner i småformat. Strøm fra trefas og énfas helt ned til 10A.

– Vi har fått en langsiktig avtale med Flexi Heater. Det trengs for å bygge det opp som et godt produkt. Nå skal vi knytte til oss samarbeidspartnere på Vestlandet, i Midt-Norge og Nord-Norge, sier han.

Carl Ronny Olsen sier seg spesielt spent på mottakelsen hos entreprenører og utleieselskap, ikke minst når byggherrer med sterke utslippsfrie ambisjoner blir klar over muligheten.

I skrivende stund er Olsen og staben i Dia Proff Norge i gang med å lage brosjyrer og markedsmateriell på Flexi Heater. Hele utvalget blir med til Dia Proff Norges stand på messen Vei og Anlegg i midten av mai.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)