BilNyheter

Slik skal Ford Pro holde varebiler mer på veien – og mindre på verksted

Nå kommer flåtestyring og online diagnose også til varebiler. Ford Pro med nytt tilbud som vil gjøre nyttekjøretøyer blir mer produktive og billigere i drift. Flåtestyring for alle bedriftens biler – uansett merke.

Kortversjon: Ford Pro, et sett digitale systemer som skal gjøre at Ford nyttekjøretøyer produserer mer – altså holder seg mer på veien – med lavere driftskostnader. Inkluderer flåtestyring, live bildata til kontrollsenter, programvare, ladeløsninger og et dedikert Pro servicenett med verksted og servicebiler. Ble lansert i dag.

English summary: Ford Pro, a package of digital systems to make Ford commercial vehicles more productive – e.g. staying more on the road – at lower running costs. Includes fleet managment, live vehicle data to a control center, software, charging and a dedicated Pro service network with workshops and mobile service units. Launched today.

Ford Pro lanserte i dag en pakke digitale løsninger som skal øke produktiviteten til europeiske nyttekjøretøykunder. Mer produktive vil si økt driftstid for bilene, samtidig som driftskostnadene blir lavere. Det lover Ford Motor Norge i en pressemelding.

Ford Pro ble formelt lansert på et arrangement i Barcelona i dag. Det er en ny global forretningsenhet som skal levere digitale løsninger for økt produktivitet hos både små og store bedriftskunder.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Live bildata og servicenett

Ford Pro kombinerer bruk av live bildata, programvare, ladeløsninger, finansiering og et omfattende servicenettverk for nyttekjøretøy. Alt foregår i en dedikert plattform for flåtestyring til bedriftskundene, hvor de kan styre sine tilkoblede og elektrifiserte bilflåter.

– Vi er på full fart inn i en digital «always-on» tidsalder. Det å styre en hel bilflåte er mer komplekst enn noensinne. Med Ford Pro blir det enkelt for bedrifter å øke sin produktivitet med en one-stop-løsning levert av et merke de kan stole på, sier administrerende direktør Ted Cannis i Ford Pro.

Flåtestyring på el, bensin og diesel – uansett merke

Ford Pro er en satsing innenfor nyttekjøretøy som tilbyr heldigitale løsninger som hjelper bedriftskundene med å administrere sine flåter. Enten de kjører bensin, diesel eller el-biler. Og faktisk uavhengig av om det er en Ford eller et annet bilmerke.

I Europa har Ford vært det ledende nyttekjøretøymerket i 7 år på rad. Utrullingen her støtter også Ford Pro sitt mål om disse løsningene som skal kunne bidra til en omsetning på nærmere 400 milliarder kroner globalt i løpet av 2025.

Elektrifisering av varebilparken er en viktig komponent her.

– Vårt europeiske nyttekjøretøyteam har hele tiden vært opptatt av å hjelpe våre kunders bedrifter til å lykkes. Med lanseringen av Ford Pro tar vi dette til et helt nytt nivå, med en helt ny generasjon spennende helelektriske kjøretøy med tilhørende industriledende digitale tjenester. Kundene våre kan se frem mot en helt ny tid med økt produktivitet og vekst, sier Hans Schep, general manager, Ford Pro Europa.

Varsling mellom varebil og Ford Pro
Varsling til og fra varebilen med Ford Pro.

Varebilen er alltid på

Online flåtestyring og diagnose er mye brukt innen lastebil og etterhvert også anleggsmaskiner. Nå kommer det også til varebil. Biler som er 24/7 tilkoblet mot nettet er selve kjernen i Ford Pros integrerte tjenester.

– Med dette kan kundene få maksimalt ut av bilflåtens produktivitet og driftstid ved bruk av en rekke tilgjengelige løsninger. Ford Pro tilbyr en rekke verdensledende nyttekjøretøy som er utviklet ved hjelp av Fords unike globale kunnskap om nyttekjøretøykundenes ønsker og behov, sier Ford Motor Norge i pressemeldingen.

Spydspissen i flåten er den ikoniske Transit-familien, verdens mest populære varebilserie i følge IHS Markit New Registrations data 2014-2021.

Enklere overgang til helelektriske nyttekjøretøy

Ford Pro vil gjøre overgangen til en helelektrisk flåte av nyttekjøretøy enklere. Dette sies å være biler “som er utviklet for å øke produktivitet og være mer bærekraftige, uten at det går ut over hverken produktegenskapene eller eierskapskostnadene”. Mer enn 5000 kundeordre var mottatt før de første produksjonsklare E-Transit forlot fabrikken like før påske – en stor andel av disse er fra Norge

Ford skal også tilby nye Transit Custom som helelektrisk variant fra 2023. Deretter følger også nye Transit Courier som en helelektrisk variant i 2024. Da blir også disse tilgjengelig i helelektriske personbilutgaver, som flerbruksbilene Tourneo Custom og Tourneo Courier.

Ford har ikke ennå sagt noe om lansering av neste generasjon Transit Connect, som utvikles i et samarbeid med Volkswagen.

Ford Pro Service øker driftstid på varebil

Nyttekjøretøy har også behov for vedlikehold og reparasjoner, enkelte ganger er ikke disse planlagte. Nedetid er den tredje høyeste kostnaden for en bilflåte – bare drivstoff og avskrivinger er dyrere.

Derfor er Ford Pro Service et kritisk viktig element i Ford Pro sitt økosystem.

– Det gir maksimal driftstid/oppetid ved å bruke data fra tilkoblede kjøretøy og et enestående bredt forhandlernettverk som skal hjelpe kunden med å holde bedriften i gang, sier Ford.

Det europeiske forhandlernettverket inkluderer 800 Transit-sentre i Europa. Det sies å være det største nettverket noen nyttekjøretøyaktør har tilgang til. Ford Pro er også forberedt på en helelektrisk fremtid med over 1500 elbil-sertifiserte forhandlere i hele Europa – dette inkluderer alle de norske Ford-forhandlerne.

Ford Pro inkluderer også en flåte med mobile servicebiler som kan utføre service og tjenester når som helst og hvor som helst det måtte passe for de enkelte bedriftene. Mobil Service er allerede på plass hos mange av de norske Ford-forhandlerne.

Med Ford Pro Service sitt FORDLiive-system for maksimal driftstid vil produktiviteten hos nyttekjøretøykundene forbedres. Nøkkelen i «always-on» systemet er live data fra bilen som blir delt med forhandler og ekspertene i Ford Pro. Det vil gi færre havarier, færre tidkrevende turer til forhandleren og raskere reparasjoner på verkstedet.

Ford Liive kontrollsenter
Ford Liive senter etableres i Norden senere i år.

60 prosent mindre nedetid med FordLiive

Siden FordLiive ble introdusert i utvalgte markeder i mars 2021 har systemet sørget for at kjøretøy i Europa har vært tilgjengelig nesten 125 000 dager mer enn de ville ha vært uten systemet. Ford Pro sine anslag viser at FordLiive kan redusere nedetiden i en flåte biler med opp mot 60 prosent

I tillegg til å levere kjøretøyvarslinger direkte til kundene via Ford Pro-programvaren, gjør også systemet at Transit-sentrene raskere kan få bilen i stand ved bruk av fjerndiagnostikk, tidligere bestilling av nødvendige deler og bestille tid til verkstedbesøket.

Mer enn 100 FordLiive-eksperter jobber nå i dedikerte FordLiive-sentre i Tyskland, Spania og Storbritannia med ett mål for øye: Å sørge for at kundenes biler er mest mulig på veien ved å raskt identifisere og løse utfordringer som kan dukke opp.

Senere i år vil det åpne nye sentre i Norden og Ungarn.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Se også
Close
Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)