Nyheter

Feins første 18V kombihammer

Metallspesialisten Fein prøver seg i nytt marked: Mur og betong. Lanserer ny kombihammer på 18V batteri. Fein ABH 18 er en lett og kompakt maskin, for hverdagsbruk med mye boring av 8-20 mm hull. Samtidig kommer et støvsugeradapter med en kjekk sugefunksjon.

Fein bør være godt kjent blant verktøybrukere på mekaniske verksteder og andre steder det jobbes med metall. Tull: Fein er godt kjent blant de aller fleste verktøybrukere. Men på bore- og skrumaskiner markedsfører Fein seg gjerne som “metallspesialisten”. Derav referansen til mekaniske verksteder.

Fein ABH 18 kombihammer på batteri

Nå har de kommet med en boremaskin med kvaliteter som egner seg til helt andre materialer enn metall. Fein lanserer nemlig nå sin første batteridrevne kombihammeren. ABH 18 er dermed et viktig våpen i Feins kamp for å etablere seg sammen med de andre proffmerkene på et stadig bredere verktøyspekter.

Fein ABH 18 er en lett og kompakt kombihammer, og omtales som et produksjonsverktøy for eksempelvis håndverkere som jobber med montering av lettere konstruksjoner i bygg. Den har en matchvekt på beskjedne tre kilo, og går inn i den voksende serien maskiner på Feins 18V batteriplattform.

Boring og meisling i mellomstørrelse

Fein ABH 18 kan dra opptil 68 mm diamant hullsag.
Fein ABH 18 kan dra opptil 68 mm diamant hullsag.

Fein sier i pressemeldingen at den “egner seg for boring av hull 8-12 mm, opptil 20 mm”. Maskinen skal kunne dra opptil 68 mm diamant hullsag i mur og betong. Eller sagt på en annen måte: Maskinen har SDS Plus fatning.

Fein ABH 18 er en kombihammer, i den forstand at den kan brukes til boring med både slag og rotasjon, boring med kun rotasjon eller meisling og pigging med kun slag. Det oppgis en slagenergi på 2 Joule.

Hjertet i maskinen er en børsteløs motor. Den har innebygget vibrasjonsdemping og to sikkerhetsmekanismer: Én som beskytter operatøren ved å koble fra momentet i tilfelle blokkering, og én som beskytter motoren som overbelastning og overoppheting.

Pris og levering

Fein ABH 18 vil være tilgjengelig hos forhandlere fra april i år, til veiledende pris 3 627 kroner eks mva for maskin uten batterier og lader.

Samtidig med den nye kombihammeren kommer Fein med støvsugeradapter som kan brukes sammen med den. Eller sammen med helt andre hammere. Det er nemlig et nokså generisk støvsugermunnstykke som oppgis å passe på alle 35 mm slanger til våt og tørr støvsugere. Med støvsugerens luftstrøm suger munnstykket seg fast til underlaget. Der blir det hengende, uansett hva operatøren gjør med bormaskinen eller hammeren.

Dette munnstykket har en oppgitt veil-pris på 650 kroner eks mva.

Fein ABH 18 kombihammer
Fein ABH 18 kombihammer. Lanseres samtidig som nytt støvsuger munnstykke.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)