Nyheter

Første kapp- og gjærsag fra Flex

Flex er mer enn slipe- og poleringsmaskiner. Satser tungt på batteridrevet verktøy. Denne nye kapp- og gjærsagen, for eksempel. – En lett og kompakt sag for både høyre- og venstrehendte, sier Flex.

Hva er det: Flex SMS190 18.0-EC, kapp- og gjærsag på 18V batteri.
Hva koster det: Veil kr 4 830 eks mva – uten batteri/lader.
Hvor kjøpes det: ?

English summary: Flex is more than sanders and polishers. The chinese owned brand is working its way heavily on battery tools. This new miter saw, for instance. – A ligth and compact saw for both right and left handed users, Flex says.

– Ja, den kom til lager nå nettopp, sier Morten Kjær-Nilsen hos Flex-importør Trond T. Wikant AS.

Han snakker om den nye kapp- og gjærsagen Flex SMS190 18.0-EC. Bak det ikke helt intuitive modellnavnet finner vi en av denne vårens “nyeste nyheter”. Dette er ikke en ny versjon av noe som finnes fra før. Det er en helt ny maskin og en helt ny type verktøy fra Flex.

Flex SMS190 kapp- og gjærsag 190 mm

Flex 190 mm kapp- og gjærsag på batteri

Med den nye kapp- og gjærsagen tar Flex opp konkurransen i et marked der det finnes mye bra fra før.

– Den er spesielt bygget for å passe både høyre- og venstrehendte. At sagen veier under 13 kilo kommer godt med når neste jobb er i tredje etasje – uten heis. Dett er en god sag for arbeid i felt, sier Flex Scandinavia i en pressemelding om nyheten.

Det blir ikke oppgitt noen mål på sagens fotavtrykk og fysiske dimensjoner ellers. Den både svinger og tilter 48 grader til hver side. Den er laget for 190×30 mm sagblad, med en maksimal skjærekapasitet deretter:

  • 66 x 245 mm tverrkutt
  • 66 x 155 mm 45 gr gjæringskutt

Flex SMS190 18.0-EC har en laser for markering av kuttet, med linjen rett til venstre for sagbladet. Maskinen har en 36 mm stuss for tilkobling av støvsuger. Sagbord finnes som ekstrautstyr.

Flex kjenner vi best her til lands for spesialmaskiner som vegg- og takslipere, samt poleringsmaskiner. Det blir det straks en endring på.

– I Norge har vi foreløpig i hovedsak salgsvolum på mer nisjepregede produktgrupper. Tak -og veggslipere for sparkel og betong selges i fagbutikker som MAL Proff, Flügger, og hos en del frittstående butikker. Bil -og båtpoleringsmaskiner selges via aktører som betjener proffmarkedet, samt via en del nettbutikker til privatmarkedet. Flex begynner å få et bra program innen batteriverktøy. Mye av satsningen vil ligge i denne kategorien framover. Vi jobber derfor med å etablere samarbeid med forhandlere som ønsker å satse på batterimaskiner fra Flex, sier Morten Kjær-Nilsen.

Om Flex og Chervon

Flex produseres – som det meste annet – i Kina. Merket har lange tradisjoner. Det var opprinnelig tysk, ble i 2013 kjøpt opp av amerikanske Chervon.

Chervon er et kinesisk selskap med sterke forbindelser og stor tilstedeværelse i USA og Europa. Selskapet var lenge en ren OEM-produsent som laget verktøy for andre merker. Siden slutten av 90-tallet har de i tillegg bygget seg sterkere på egne merker, der vi altså finner Flex og Skil. Her er en artikkel med mer info.

Fun fact: Sjefen i Chervon heter Peter Pan(!).

Flex ble en del av Chervon i 2013, som tok over produksjon av deler av programmet. Deriblant batteriverktøy.
Flex har en 10,8V og en 18V batteriplattform. Dette er batterier utviklet for Flex selv, som ikke er kompatible med andre merker. Flex USA har et eget 24V system som skiller seg fra det vi har her i Europa. Det er ingen kjente planer om at dette systemet skal selges i Europa. Her er det altså 10,8V og 18V som gjelder.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)