Nyheter

Containervegg sikrer verktøy og materialer

Containere er kjekt og greit som lager på bygge- og anleggsplass. Men verdifullt innhold kan ofte være i overkant lett tilgjengelig. Her er en ny vegg med elektronisk dørlås som hindrer tyveri og svinn.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Gittervegg med dør til verktøycontainer.
Hva koster det: Kr 19 900 (introkampanje)
Hvor kjøpes det: Garda Anleggsikring AS.

I containere oppbevares ofte store verdier, som er lett tilgjengelig. Dette gjør dem utsatt for tyveri, samt at man har lite kontroll med bruken av verktøy og utstyr i løpet av en arbeidsdag.

En løsning kan være å installere en flyttbar gittervegg. Helst med en dør, og da gjerne med et dørlåssystem som forenkler både tilgang og kontroll. Åpning med HMS-kortet hadde jo for eksempel vært fristende lettvint, eller hva…?

Garda gittervegg til container

Garda Anleggsikring har nå utviklet akkurat en slik spesialvegg.

– Veggen gjør det enkelt for entreprenører å sikre sine containere, sier Garda Anleggsikring i en pressemelding.

Veggen sies å være solid, konstruert slik at den enkelt monteres på innsiden av hoveddører. Etter prosjektslutt kan den tas ut og benyttes på andre containere. Veggen er tilpasset standardmål for containere og har en 900 mm bred døråpning. Døren er plassert på siden, slik at den kan benyttes med kun én containerdør åpen.

Infobric lås og adgangskontroll

Lås og adgangskontroll fra Infobric. (Foto: Garda Anleggsikring AS)

Døren kan påmonteres dørlåssystemet fra Infobric. På den måten er det enkelt å styre hvem som skal ha tilgang til containeren. Det gir kontroll med tilgangen.

Da unngår man også nøkler og koder, hvis fremste egenskap er at de fort kan havne hos folk som som ikke trenger dem.

– I løpet av arbeidsdagen er det viktig at man har rask og smidig tilgang til nødvendig utstyr på bygge- og anleggsplassen. Vi er derfor glad for at vi gjennom denne containerveggen kan tilby en løsning som gjør at tilgang ikke trenger å gå på bekostning av sikkerheten. Med montert dørlåssystem får man en komplett løsning for svært god tilgangskontroll.

Det sier daglig leder Frode Rastad i en pressemelding fra Garda Anleggsikring.

Avanserte muligheter

Dørlåssystemet har også mer avanserte muligheter. For eksempel at kun personer med nødvendig sertifisering får til gang til utstyr i akkurat den containeren.

Utstillingsveggen på bildene kjøpte Asker Entreprenør AS i følge leverandøren med det samme de så den oppe på Garda Anleggsikrings demoområde på Hagan.

Salgssjef Thomas Nielsen er sikker på at potensialet er stort, for alle aktører som bruker containere i driften. Garda Anleggsikring kjører en introduksjonskampanje til rett under 20 000 kroner, inkludert Infobric 395 dørsystem for administrasjon inne i Infobric Ease.

– Dette vil gjøre at man må ha HMSkort for å ha tilgang på døren. Byggeledelse kan bestemme hvem som skal ha tilgang på containeren, sier Nielsen til Verktøy 24.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)