Nyheter

Ny serie verktøy for håndverk og garasje

Tyske Gedore har laget en ny serie verktøy i budsjettklassen. Delvis ny, i alle fall. Gedore Red gjør det enklere å kombinere budsjett- og kremverktøy i samme stil. (Oppdatert)

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Gedore Red, ny produktlinje / verktøyserie fra tyske Gedore
Hvor kjøpes det: Gedore selges blant annet av Gasolin, Global Tools AS og Verktøy AS Industri

Gedore Red verktøysett i plastkoffert.
Et av flere Gedore Red verktøysett i plastkoffert. (Foto: Gedore)

Oppdatering, lagt til etter opprinnelig publisering: SP Tools AS er norsk hovedimportør av Gedore. Her konsentrerer man seg hovedsakelig om Blue og Torque Solution.

– I tillegg utfører vi service og rekalibrering av momentverktøy. Vi er godkjent av Gedore, men utfører service på alle merker. Det gjelder både håndholdt, hydraulisk, roterende verktøy på luft, batteri og el, samt momentforsterkere opp4tilluft, batteri, elektrisk drevet, samt momentforsterkere opptil 50 000 Nm.

Det sier daglig leder Stig Pisani i SP Tools AS.

Opprinnelig artikkel herfra.

Den tyske verktøyprodusenten Gedore har lansert en ny serie verktøy, under navnet Gedore Red. Den går inn på pris- og kvalitetsnivået under Gedore Blue, som i en årrekke har vært betegnelsen på premiumverktøyet der i gården.

Heretter er det kun de to linjene Gedore skal holde på med.

Fra Carolus til Gedore Red

Det vil si, helt nytt er det ikke. Lanseringen av Gedore Red er i stor grad en omprofilering og omstrukturering av eksisterende produktlinjer under et annet navn.

Gedore blå verktøysett
Gedore Blå er fortsatt premiumserien hos Gedore. (Foto: Gedore)

Til nå har Gedore operert med serien Carolus som et rimeligere alternativ til de blå. Nå går Gedore vekk fra navnet – eller “sub-brandet”, som man snakker om i markedsføringskretser – Carolus. Nå skal det gå i rødt og blått.

– Det stemmer delvis at Gedore Red er Carolus i ny tapning. Men det er litt mer komplisert enn det, sier Lasse Gumpen.

Premiere på Oslo Motor Show

Lasse Gumpen Kraemer AS Gasolin.no
Lasse Gumpen, daglig leder i Kraemer AS og Gasolin.no.

Han er daglig leder i Kraemer AS, som driver butikken og nettbutikken Gasolin. Gedore er et viktig merke hos dem.

Nye Gedore Red var et viktig utstillingselement på Oslo Motor Show nylig. Tyske Gedore har hatt fem ulike merker under paraplyen sin, med Klann som det mest kjente. For å kunne samle merkevarebyggingen har de nå inkludert alle merkene under navnet Gedore.

– Gedore Blå er industristandarden som før. Gedore Red er ment for håndverk og gjør-det-selv, sier Gumpen.

Men det er ikke bare “same shit, new wrapping”, understreker han.

Gedore har fjernet en del produkter helt fra Carolus-serien. Andre er byttet ut med produkter fra Gedore Blå, og atter andre er lagt til.

– Momentnøkler, hammere samt dorer, meisler og kjørnere i Gedore Red er produsert i Remscheid. De er helt identiske med Gedore Blå, sier han.

Interessante innlegg

Verktøy i ferdige skuminnlegg.
Verktøy i ferdige skuminnlegg. Samme stil på budsjett og premium. (Foto: Gedore)
Verktøy i ferdige skuminnlegg.
Verktøy i ferdige skuminnlegg. Samme stil på budsjett og premium. (Foto: Gedore)

Selv tror han verktøyinnleggene er den mest interessante delen av det nye Gedore Red-sortimentet. Her får man nemlig en mulighet som ikke er så vanlig i “budsjettklassen” av verktøy og verktøyvogner.

– Man kan kjøpe skuminnlegg med verktøy enkeltvis. Dermed kan man selv komponere innhold i en verktøyvogn. Det er ikke så vanlig i dette prissegmentet. Der går man som regel for ferdigspikrede løsninger. En del av skuminnleggene er dessuten laget på en slik måte at de kan tilpasses til skuffer av ulik størrelse. De vil derfor også passe i verktøyvogner av andre fabrikat, sier Lasse Gumpen.

Kombinere etter kvalitetsbehov og budsjett

I dette ligger også gode muligheter for de som vil kombinere verktøy etter sitt eget budsjett og kvalitetsbehov. Her blir det enkelt å kombinere rødt og blått.

Norgespremiere på Gedore Red hos Gasolin.no på Oslo Motorshow nylig.
Norgespremiere på Gedore Red hos Gasolin.no på Oslo Motorshow nylig. (Foto: Gasolin.no / Kraemer AS)

– Vi ser det som en fordel at man kan supplere med mer spesialiserte verktøy fra Gedore Blå uten at man i nevneverdig grad forandrer stilen. Mange liker å ha et enhetlig verktøyoppsett. Nå har man muligheten til å starte med Gedore Red og etter hvert bygge ut med Gedore Blå til man har et komplett og avansert verktøysett fra énn og samme produsent, sier han.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)