Nyheter

Ny gipsskrutrekker med auto-start

En nyhet for de som monterer MYE gips. Her er Milwaukee M18 Fuel gipsskrutrekker med auto-start som sparer strøm. Med 2 Ah batteri veier den kun to kilo, og skrur opptil 27 gipsplater på én lading.


Nå kommer det tett med nyheter fra Milwaukee, du. I går var det en interessant slagtrekker.

Nå er det en ny M18 Fuel gipsskrutrekker på blokka. Den er like interessant. Men du skal skru mye gips for å få maks utbytte av denne. Det er Milwaukees første batteridrevne gipsskrutrekker, og den første med gipsautomat-forsats for båndede skruer.

Se video helt nederst.

Automat eller enkeltskruer

Enkeltskruer eller forsats for båndede skruer
Milwaukee M18 Fuel gipsskrutrekker kan brukes for enkeltskruer eller med bånd-forsats.

Den nye M18 Fuel gipsskrutrekkeren kan brukes som gipsautomat med forsats som tar standard båndskruer 25-55 mm. Eller den kan brukes uten denne forsatsen, til å skruenkeltskruer.

I begge tilfeller får montøren mye hjelp av auto-start funksjonen, som er den antakelig viktigste egenskapen ved den nye gipsskrutrekkeren. I alle fall den viktigste funksjonen.

M18 Fuel gipsskrutrekker med auto-start

Med auto-start aktivert og utløserknappen låst i på-posisjon starter maskinen selv når skruen presses mot plata.

– Ingen unødig motorstøy mellom hver skrue, og driftstiden blir opptil tre ganger så lang per lading, sier produktsjef Thomas Møller i en pressemelding fra Milwaukee.

I pressemeldingen loves det at maskinen skal greie opptil 27 120×240 gipsplater på ett 2 Ah batteri. Her sies det at auto-start-funksjonen er et resultat av mange timer brukt ute på arbeidsplasser i utviklingen av maskinen, i jakten på den rette kombinasjonen av ytelse, ergonomi og funksjoner brukerne trenger mest.

Sammenlignet med Makita og Dewalt

Maks skruetykkelse er 6 mm. Før belastningen begynner å bremse, skrur maskinen med gode 4500 o/min. Sammenlignet med Makitas og Dewalts 18V gipsautomater skrur den nye Milwaukee-maskinen noe raskere. Makita leverer én automat som tar 25-255 og én for 45-75 mm skruer (begge 4 mm), mot altså 25-55 på denne nye Milwaukee-en. Dewalt oppgir ikke maks skruelengde på sine maskiner.

Som med alt annet i M18 Fuel har denne maskinen børsteløs motor, Red li-ion batteri og Milwaukees Redlink Plus eletronikk.

Med eller uten forsats

Leveres i komplett sett med to 2,0 Ah batterier, maskin, automat-forsats og lader i koffert. Kan også leveres uten den forsatsen, som kan kjøpes separat. 1/4˝ Hex opptak for raskt skifte av tilbehør. Spennhylse med finjustering for nøyaktig valg av ønsket skruedybde. LED-lys, samt belteklips.

Veil. priser, eks mva:

  • Sett med maskin, forsats, 2 stk 2,0 Ah batterier og hurtighlader i HD Box koffert: Kr 4 390,-
  • Kun maskin i HD Box koffert: Kr 2 325,-
  • Forsats CA55: Kr 950,-

Milwaukee produseres av Techtronic Industries (TTI), en global leverandør av elektrisk verktøy til forbrukere og profesjonelle innenfor for konstruksjons- og byggebransjen. Leverer i tillegg til Milwaukee el-verktøy fra AEG og Ryobi, samt hagemaskiner fra Homelite.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

3 kommentarer

  1. Hei Sturla.
    Det står 4500 i artikkelen. Det er alt jeg vet p.t.
    Mvh Jørn / Verktøy 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)