Nyheter

Giraff med fire hoder

Har du hørt om Giraffen med fire hoder? Her er den. Flex Giraff GE 7, ny slipemaskin for vegg og tak. Dekker de fleste oppgaver med fire ulike hoder. Sliper både roterende og eksentrisk, på flater og i hjørner. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Giraff / Giraffe GE 7
Hva koster det: 13 125 kr eks mva
Hvor kjøpes det: Hos Flex forhandler

Tyske Flex er et av de i dag mindre kjente merkene innen elektroverktøy. Ute i det store markedet, i alle fall. Blant folk som vet og kan er det bedre kjent. 

Flex har blant annet en stolt tradisjon innen elektriske vinkelslipere, som skriver seg tilbake til 50-tallet. 

Giraff sliper vegg og tak

I 1997 kom den første Giraff langhalsede slipemaskinen for vegg og tak, inspirert av sin navnebror fra dyreriket. Andre merker har også langhalsede slipemaskiner. Disse kalles gjerne giraffslipere, uansett merke. Gjett hvor originalen kom fra…

Nå i sommer har Flex kommet med en ny Giraff. Eller Giraffe, som er den internasjonale skrivemåten. 

Flex Giraffe GE 7
Flex Giraffe GE 7, slipemaskin med fire ulike hoder. (Foto: Produsenten)

GE 7 heter nyeste generasjonen Flex vegg- og takslipemaskiner. Den har utskifbart hode, og kan brukes med fire på fire måter: 

  • Rundt, “vanlig” hode, roterende sliping av flater
  • Rundt hode, eksentrisk sliping av flater.
  • Rundt hode med kantsegment, roterende sliping inntil vegg/tak.
  • Trekantet hode, eksentrisk sliping for hjørner osv.

Giraffe GE 7

De fire hodene til Flex Giraffe GE 7.
De fire hodene til Flex Giraffe GE 7. (Klikk på bildet for å se større) (Screenshot fra brosjyre)

GE 7 erstatter maskinen WST 700. Den er 1,6 kilo lettere enn forgjengeren, og har fått det samme og ergonomisk bedre designet som lillebror GE 5 (som har fast slipehode for rondell). GE 7 har også den samme elektroniske styringen og avsugssystem som GE 5. 

GE 7 er offentliggjort fra produsenten, men jeg har ikke greid å finne den på nett hos Wikant eller noen annen leverandør i Norge. Anbefalt utsalgspris fra produsentens side er 825 Euro, som plasserer den et sted mellom i underkant av 9 000 kroner eks mva. 

Den norske importøren Trond T. Wikant AS har satt prisen i Norge noe høyere: Kr 13 125 eks mva.

Vegg, tak, bil, båt og betong

– Flex en liten aktør i markedet for elektroverktøy, men har bra andeler i enkelte nisjer.   Eksempelvis tak- og veggslipere, bil- og båtpoleringsmaskiner og betongslipemaskiner. I tillegg til den nye giraffsliperen, satses det mye på å utvikle programmet innenfor batteriverktøy. Sist ut er en batteridrevet blandemaskin og en serie med batteridriller i  18V og 10,8V. Tidligere i år lanserte vi batteridrevne polermaskiner, sier Morten Kjær-Nilsen i Trond T. Wikant AS. 

Selskapet er om litt ferdig med en ny nettside som skal gi det norske markedet et bedre overblikk over utvalget i Flex elektroverktøy.

Hva er det: Giraff / Giraffe GE 7
Hva koster det: 13 125 kr eks mva
Hvor kjøpes det: Hos Flex forhandler

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)