Nyheter

Gleder seg til Fein kommer med Bosch batterier

Norske brukere av Fein gleder seg til Multimaster kommer med Bosch 18V batterier. Hva mer vet den norske importøren om hva som skjer videre på den fronten? Vi har tatt en prat med Kjersti Løken og Fredrik Gjertveit om det.

Kortversjon: Fein går inn i på Bosch batteriplattform. C.S. Messel AS – norsk importør av Fein elektroverktøy – oppdaterer. 

English summary: Bosch has announced Fein joining their Professional 18V battery system. The first products out of this are expected in the end of 2022 – at the earliest. Norwegian Fein agent C.S. Messel AS here reports on lots of positive reactions. 

Bosch utvider sitt Professional 18V batterisystem. Gjør systemet tilgjengelig for andre produsenter. Nå har de annonsert Fein som deltaker i samarbeidet. Det ble offentliggjort på sensommeren i år. 

– Veldig positivt. Alle vi snakker med har tatt godt imot den nyheten. Noen har til og med ringt og spurt om når og hvor det er mulig å kjøpe Fein-sag tilpasset Bosch batterier. 

Det sier Kjersti Løken i Charlie Storm Messel AS, som er importør på Fein i Norge. 

Her snakker hun om samarbeidet mellom Bosch og Fein som ble lansert i sommer. Bosch har åpnet sin 18V batteriplattform for andre produsenter. Fein har annonsert at de vil gjøre det mulig å bruke sine maskiner med Bosch batteri.

Fein Multimaster 500 og 700 først med Bosch batteri

I første omgang kommer det på multikutterne Fein Multimaster 500 – batteriversjonen av den mellomstore “ur-Feinsaga” – og storebror Multimaster 700. Bosch har en egen multikutter på størrelse med 500, men har pr i dag ingen konkurrent til Fein Multimaster 700. 

Designskisse av Fein Multimaster med Bosch batteri.
Designskisse av Fein Multimaster med Bosch batteri. (Illustrasjon: Bosch)

– Hva vet dere om når de første maskinene med Bosch batterispor kommer? 

– Lite ennå. Siste kvartal 2022 er det vi har hørt. Altså i slutten av neste år, sier Kjersti Løken. 

Hos C.S. Messel venter de i spenning, og forventer mer info i begynnelsen av 2022. 

Professional 18V batterisystemet – altså batterier til blå Bosch maskiner – ble i fjor åpnet for andre produsenter. Først med syv temmelig smale nisjeleverandører innen belysning, lim- og fugepistoler, kutt- og pressverktøy for kraft og elektro samt malersprøyter.

Heraeus og Fein

Nå har samarbeidet fått ytterligere to deltakere: Teknologikonsernet Heraeus og elektroverktøyprodusenten Fein, der sistnevnte er det hittil best kjente merket. Fein er framfor alt kjent som produsenten som oppfant multikutteren. Mange brukere kaller fortsatt multikutteren for “Fein-sag”, uansett merke den kommer fra. 

Fein har ikke annonsert noen planer om driller, vinkelslipere eller andre maskiner enn Multimaster med spor for Bosch batteri. Det bør ikke forundre noen om Fein skulle velge å fase ut egne 18V batterier, og satse tyngre på Bosch-plattformen. Men det vet vi altså pr nå fint lite om. 

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)