Nyheter

Ny glidehammer med toveis funksjon

Ny glidehammer fra Industriverktøy IDG Tools AS. Dekker det meste av oppretting og avtrekk. – Helt ny type. Kan brukes med både slag- og trekkfunksjon, sier IDG-Tools.

Industrivertkøy IDG-Tool AS har akkurat sendt ut en pressemelding som lanserer et nytt glidehammersett. Dette har en dobbeltfunksjon produsenten mener er helt ny på markedet:

– Både slag- og trekkfunksjon. Dette er noe helt nytt på markedet. Tidligere har man måtte velge mellom trekk- eller slaghammere. Denne gjør begge, sier Industriverktyg IDG-Tools i en pressemelding om nyheten.

Gjenger i begge ender

Glidehammer IDG-Tools - brukes begge veier.
Gjenger i begge ender. Glidehammeren kan brukes til både trekk og slag.

Det er et svensk søsterselskap til Industriverktøy IDG-Tools AS. De to kjører parallelle opplegg med varer, og det nye slaghammersettet selges også i Norge.

Nøkkelen til denne dobbeltfunksjonen sitter iflg pressemeldingen i at stangen til glidehammeren er gjenget i begge ender.

– Dette settet kan brukes til alle typer oppretting og avtrekk. Feks plateskader og fjerning av lagre, bremsetromler og felger som sitter fast, sies det i pressemeldingen.

Skeptisk til påstand om helt nytt

At denne dobbeltfunksjonen skulle være så veldig annerledes enn andre glidehammere på markedet møter en smule skepsis i verktøygruppa på Facebook. Her blir det blant annet sagt at stort sett alle glidehammere virker begge veier.

En kar som har erfaring med akkurat denne glidehammeren fra IDG-Tools sier han er veldig fornøyd med den, men at den funksjonsmessig ikke skiller seg nevneverdig fra andre glidehammere. Biltema har en glidehammer som ser ut til å ha den samme funksjonen med gjenger i hver ende.

Men om IDG-Tools får noen syrlige bemerkninger om at det ikke er spesielt unikt, så er det også flere som skryter av god kvalitet.

IDG-Tools glidehammer-sett

Slagvekten er på 2,5 kilo. Grunnsatsen inneholder:

  • Slag-/trekkstang med hammerdel og låsemutre
  • 3 slaghoder i forskjellige dimensjoner
  • 4 kroker for uttrekk og oppretting
  • 1 universalplate for hjul, bremseskiver osv
  • 1 kontramutter
  • 1 adapter for egne applikasjoner

Flere avtrekkere for inn- og utvendig bruk til bl.a. demontering av glide-, rulle og kulelagre finnes for komplettering.

Pris? Kommer tilbake på det, så snart svar fra Industriverktøy IDG-Tools AS foreligger.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)