AnnetNyheter

Verktøybrett som bøyer seg etter underlaget

Verktøybrettet The Grypmat beskytter underlaget, og holder seg samtidig godt fast i det. Smart nyhet fra flymekanikermiljø.


The Grypmat er en interessant sak jeg snublet over i dag tidlig. Det er et fleksibelt verktøybrett, laget i et et silikonlignende materiale. Produsenten kaller det “high quality polymer”.

Det er utformet som et brett der man kan legge fra seg verktøy. Materialet er mykt og former det seg etter underlaget, og det er så “sticky” at brettet holder seg godt fast selv i bratte vinkler.

Brettet beskytter underlaget

Materialet er mykt og beskyttende. Med dette kan du legge fra deg verktøyet midt på den blankeste karosseriflaten du har i verkstedet eller garasjen. Det blir ikke et merke i den.

Grypmat er fleksibel.
Grypmat er fleksibel. (klikk for å se større)

Når du er ferdig med skruingen kan brettet rulles sammen for lagring.

The Grypmat er et amerikansk produkt fra Gryphson Industries i Ohio. Produktet er i en tidlig fase.

Bildene er av en prototype de har støpt selv i en CNC-utskåret form. Produktet ligger på crowfunding-siden Kickstarter.

Hva er crowdfunding?

Et par ord om crowdfunding: Det betyr at folk som er interessert i produktet bestiller det på kickstarter-siden, legger inn kredittkortinfo og adresse. Dersom tilstrekkelig mange bestiller produktet innen en viss dato blir kjøpet gjennomført, kortet belastet og varen sendt.

Hvis ikke tilstrekkelig interessenter melder seg, så kanselleres hele greia. Da blir ikke et eneste øre trukket av noe kredittkort.

Stor interesse

“Tilstrekkelig mange” defineres av det målet produsenten selv har satt. I dette tilfellet blir det definitivt noe av: I skrivende stund er det bestilt fem – nesten seks – ganger mer enn målsettingen. Og mer kan det bli før crowdfunding-fristen går ut (3. februar).

Pris? Det er ikke noe billig tjafs:

  • Liten 15×30 cm: USD 30
  • Medium 20×30 cm: USD 35
  • Stor 30×55 cm: USD 70
  • Alle tre: USD 100

Diverse rabattordninger ved kjøp i større kvanta. Frakt kommer i tillegg, samt mva og gebyr som påløper ved handel fra utlandet.

Kjøp og levering

Produsenten planlegger å starte levering av The Grypmat i juni. Jeg spurte Tom Burden, sjefen hos Grypshson Industries, hvordan man kan kjøpe den:

– Det enkleste er å bestille den fra denne siden, sier Burden. (Fortsetter under videoen)

For flymekanikere – og andre mekanikere

Bedriftens webside inneholder bare dette ene produktet. Folkene som jobber der er visst inne i flybransje eller -miljø. I bilder og omtale blir det framstilt som et hjelpemiddel spesielt for de som skrur på fly.

Logisk: På fly er det mange krumme og skrå flater, med sikkerhetskrav så høye at en stor fastnøkkel i fritt fall er like kritisk uønsket som Kim Il Jung på JFK airport med en atombombe i kofferten. Da er det nok trygt å bruke på et bilverksted eller i en garasje også.

Slett ikke dum, den der. Jeg har ikke sett noe tilsvarende produkt noe sted. Har du? Tips gjerne i kommentarfeltet under eller på epost.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)