Nyheter

Heftige Milwaukee nyheter kommer i høst

Milwaukee slapp kraftige nyheter i USA i april. Bordsag og en 9″ vinkelsliper er to av nyhetene. To store 6 og 12Ah batterier står sentralt. Senere i år kommer en 1″ muttertrekker på batteri, se den her. 

Tekst: Jørn Søderholm

Milwaukee arrangerte sitt årlige, internasjonale nyhetsslipp “New Products Symposium” i USA i slutten av april. Her ble det lansert flere nye maskiner og to nye High Output batterier.

Milwaukee High Output batteri 6 og 12Ah

6Ah og 12Ah High Output batterier. Foto: Toolguyd.com

Disse er basert på de større 21700-cellene (som flere andre merker også har tatt i bruk på sine premiumbatterier), som skal kunne levere mer strøm på kortere tid. Det betyr at batteriene kan fungere som matbokser til grådigere maskiner enn batterier med de mindre cellene. Batteriene kommer med 6Ah og 12Ah kapasitet.

Nye Milwaukee maskiner 2018

Milwaukee M18 Fuel bordsag med 12Ah batteri.
Milwaukee M18 Fuel bordsag med 12Ah batteri.

De nye maskinene som ble lansert samtidig:

 • M18 Fuel 9″ vinkelsliper, 6600 o/min
 • M18 Fuel Super Sawzall bajonettsag. Sies å være kraftigere enn nettversjon av Super Sawzall.
 • M18 Fuel 16″ kjedesag / motorsag.
 • M18 Fuel 1″ muttertrekker.
 • M18 Fuel borskrumaskin i ny generasjon. Sterkere og mer kompakt. Med og uten slag.
 • M18 Fuel slagskrutrekker i ny generasjon. Fire modi, deriblant en for selvgjengende skruer.
 • M18 Fuel bordsag 210 mm.
 • M18 Fuel sirkelsag 184 mm.
 • M18 Fuel støvsuger for å bære på ryggen.
 • M12 lystårn for M12 batteri og nettstrøm.
 • M12 Fuel kompakt muttertrekker i 1/4″, 3/8″ og 1/2″. De to sistnevnte med rett under 340 Nm oppgitt moment.
Annonse: [pro_ad_display_adzone id="4024"]

Flere av disse er maskiner som vil dra stor nytte av de nye batteriene. På NPS18 ble det også vist et beist av en 1″ muttertrekker. Denne ble ikke offisielt lansert der, men kommer i USA senere i år.

Det var USA-lanseringen. Hva skjer med disse i Europa og Norge?

Lansering i Norge

Ny generasjon Milwaukee M18 Fuel borskrumaskin
Ny, sterkere og mer kompakt generasjon Milwaukee M18 Fuel borskrumaskin, kommer snart til en forhandler og byggeplass nær deg.

– Vi kan ikke akkurat nå si når de forskjellige produktene vil bli lansert. Det heller ikke alle produktene på NPS18 som blir lansert i Europa. De fleste nyhetene kommer dog i løpet av tredje kvartal, sier markedskommunikasjonssjef Thomas Møller i Techtronic Nordic.

Han nevner spesielt 12Ah batteriet og de nye M18 borskrumaskinene som de største nyhetene.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

4 kommentarer

 1. Hei Jørn! Dette fra Milwaukee må være den største verktøysnyheten for min del. Det spørs om jeg klarer å holde meg til det kommer ut i Norge, så mulig det blir en amerika handel. Tviler egentlig på bordsaga klarer å imponere men bajonett, skrumaskin, kjedesag, stikksag og den nye digital vateren og ikke minst dem nye batteriene. disse kommer ut i USA i juli, så man trenger ikke glede seg så lenge heller.

  1. He he, du er en utålmodig kar, du :). Det høres ut som du bruker mye Milwaukee fra før. Du synes ikke det er verdt å vente, for å handle hos en lokal eller fast forhandler da?

   Jeg skjønner hva du mener. Når man ser at nye interessante greier har kommet, så er det utidig at det skal gå flere måneder før de kommer til oss. Nesten så det kunne vært fristende med en ferietur over dammen. Det er jo ganske vanlig å gå på shopping når man er på ferie… Jeg går og verker litt sjøl etter å se hva 12Ah og de nye maskinene er for noe.

   Kom de med en ny stikksag nå? Det fikk jeg ikke med meg. Har du link eller info?
   Tror ikke du skal undervurdere bordsaga ;). Jeg bruker den nye batteridrevne Metabo bordsaga nå. Den er overraskende kapabel (og da med en 2000W/10″ stor nettdrevet Dewalt bordsag som referanse).
   Lykke til med handling. Gi gjerne et vink om hva det ble til. God helg og god sommer!

   1. Hei. Jeg bruker en del milwaukee ja. Det var det som var best på mest følte jeg, samt en kvalitetsfølelse i bruk. Joda, jeg kan godt kjøpe over disk lokalt. Men det blir ofte bestillingsvare der også. Det hadde vert morsomt å hatt seg en tur over dammen ja å plukket med seg alt på ønskelisten:) Stikksag: https://toolguyd.com/milwaukee-m18-fuel-cordless-jigsaws/ . Har har testet ut flexvolt bordsagen og den er fantastisk på små jobber hvor det er mye hvit å tynt man sager. Jeg gir et vink jeg når jeg har fått noe spennende i hus. God helg og god sommer til deg også ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)