Nyheter

Hilti 22V gipsfres har kommet til Norge

Nå har gipsfresen Hilti SCO 6-A22 kommet til Norge. Skal gi raske og presise kutt i gips, og rikelig med krefter og brukstid i 22V batteri.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Hilti SCO 6-A22, 22V batteridrevet fres for kutting i gips
Hvor kjøpes det: Motek AS
Hva koster det: Veil kr 3 088 eks mva, uten batterier.

Nybygg og rehab-prosjekt med mye gipsing? Kan hende denne nyheten fra Hilti kan være noe å ta en titt på, være seg om du/dere har mye Hilti 22V fra før eller om du bare er nysgjerrig på den stadig voksende batteriplattformen.

Eller, nyhet og nyhet, fru Blom. 22V gipsfresen fra Hilti ble presentert i andre deler av verden for over et år siden. Men nå har den i alle fall kommet hit til oss i steinrøysa ut mot havet.

Gipsfres Hilti SCO 6-A22

Hilti SCO 6-A22 gipsfres
Hilti SCO 6-A22 gipsfres. (Foto: Produsenten)

Gipsfresen SCO 6-A22 er det nyeste medlemmet i 22-voltserien, og er selvfølgelig kompatibel med alle batteriene i serien.

– Nå kan du perfekt kutte gipsplater uten å bekymre deg for ledninger og ekstra batterier, lover Hilti-importør Motek AS i en pressemelding.  I promovideoen under sier en kar blant annet at maskinen fint kutter gjennom to lag gips. (Fortsetter under promo-videoen) 

https://www.facebook.com/motek.norway/videos/798909973647721/

Hilti SCO 6-A22 drives av en børsteløs motor. Når man klemmer inn «paddle» dødmannsbryteren i front drar den turtallet opp i 30.000 o/min.

Dødmannsbryter

Hilti SCO 6-A22 gipsfres
Hilti SCO 6-A22 gipsfres styres med dødmannsbryter i front. (Foto: Produsenten)

Dødmannsbryteren av «paddle»-typen må holdes inne gjennom hele kuttet. Den er naturligvis sikkerhetsmotivert: Skulle du miste grepet på maskinen mens du holder på, så kutter maskinen og har antakelig stoppet rotasjonen i freseboret innen den treffer gulvet. Denne bryteren og funksjonaliteten er den samme som på vinkelsliperen Hilti AG 125-A22.

SCO 6-A22 er også bygget med et par andre egenskaper motivert ut fra både sikkerhet og brukervennlighet. Luftstrømretningen er for eksempel konstruert slik at støvet blåser bort fra bruker og motor. Dessuten har den to LED-lys i fronten for å belyse arbeidsområdet.

Støvsuger og fresebor

Hilti SCO 6-A22 gipsfres
Hilti SCO 6-A22 gipsfres er en kompakt og hendig maskin. (Foto: Produsenten)

– Slik at du under ulike forhold skal være i stand til å se hva du arbeider med, opplyser Motek i pressemeldingen.

Maskinen har i tillegg et eget DRS-system for tilkobling av støvsuger. Hilti SCO 6-A22 kan brukes med tre ulike fresebor:

  • SCOB D bor til universal bruk.
  • SCOB DG for mindre utskjæringer som lysbrytere og downlights.
  • SCOB DDW boret for større åpninger som dører og vinduer.

Hva er det: Hilti SCO 6-A22, 22V batteridrevet fres for kutting i gips
Hvor kjøpes det: Motek AS
Hva koster det: Veil kr 3 088 eks mva, uten batterier.

Den amerikanske verktøy-youtuberen Concord Carpenter tok en titt på Hiltis gipsfres for et drøyt år siden. Han bekrefter produsentens påstand om at SCO 6-A22 er minst like god i ytelser som en nettdreven maskin. Og vel så det, faktisk. Her er hans rapport.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Se også
Close
Back to top button