Nyheter

Ny Hilti 22V universal bore- og skrumaskin

Pass opp, 18V borskrumaskiner. Her kommer Hiltis nye universalmaskin på 22V. Den heter SF 6 H-A22. Men har Motek tatt for lite Møllers Tran? 

Batteridrevne 18V borskrumaskiner må være den mest brukte, mishandlede, overanstrengte og allsidige av alle elektroverktøy. Det bores og skrus mye rart med de etterhvert mange kraftige maskinene. Men om du holder på med ting der 18V-eren blir litt fislete, så har Motek nå en nyhet fra Hilti: SF 6 H-A22.

Ny Hilti 22V batteridrill

Hilti-entusiaster er fint i stand til å avkode den modellbetegnelsen. Ja, det er en borskrumaskin/batteridrill/universalmaskin på Hiltis utmerkede 22V batteriplattform. Da må vi gå ut fra at den sterkere og har mer å by på enn sin 18V lillebror.

Hilti SF 6 H-A22.
Hilti SF 6 H-A22.

– Kraftig motor og 1600 omdreininger pr minutt. Den takler et bredt spekter av bruksområder på tvers av byggematerialer, sier Motek i pressemeldingen.

Beskjedne eksempler på ytelse

Men så kommer det rare, når ytelsene skal konkretiseres ned i tall.

Se bare her:

  • Spiral- eller spadebor opptil 32 mm i treverk
  • HSS-bor opptil 13 mm i metall
  • Slagboring opptil 14 mm i murstein
  • Skruing av 12 mm skruer
  • 125 mm hullsag

De to sistnevnte nevnes som eksempler på oppgaver som krever høyt dreiemoment.

Hallo…? 32 mm i treverk? Det gjør da en hvilken som helst 18V-maskin. Til og med de sterkere av 10-12V maskinene greier det. 12 mm skruer? I hva da, betong? Og hvis grensen for hullsaging går på 125 mm, så er det sikkert en del rørleggere og ventilasjonsfolk som vil fnise overbærende og forvente større dimensjoner av en 22V maskin.

Her må dere da ha bommet på eksemplene, Motek? En borskrumaskin i den ellers strålende 22V-klassen må da greie mye tøffere ting enn det? Tok dere for lite Møllers Tran når dere satte opp eksemplene?

– Det er ganske store forskjeller på hva en drill har kapasitet til hvis man skal ta et enkelt hull her og der, og om man generelt bruker maskinen med en høy belastning over tid. De kapasitetene som Hilti oppgir på SF 6H-22A betyr at den tåler slik bruk over tid, og det er de kapasitetene vi må oppgi. Hvis man går inn og leser brukermanualen til forskjellige 18volts driller og finner henvisninger til hva slags kapasitet de faktisk er oppgitt med, vil man få et ganske tydelig signal om at SF 6H-22A er en forholdsvis kraftig sak, sier Motek i en kommentar.

Hilti SF 6 H-A22

Men uansett tallenes tunge tale: Maskinen ivaretar sikkerheten for brukeren med ATC (Active Torque Control / aktiv momentkontroll). Det er en elektronisk clutch som stopper kick-back umiddelbart om noe skulle kile seg.

– Dette er med på å minimerer risikoen for håndleddskader. Denne clutchen er koblet til en to-trinns metall girkasse som gir forskjellige driftsmoduser for ulike applikasjoner, samtidig som støy reduseres, sies det i pressemeldingen.

– Hilti SF 6H-A22 batteridrill er et svært velkomment tillegg til vår batteriplattform. Det er en solid all-rounder som kan utføre alle typer jobber som kreves på arbeidsplassen. Det er en ekstremt robust maskin med en ny motor, metall chuck og metall girkasse. Enten du skrur store konstruksjonsskruer eller bruker store hullsager kan du utføre applikasjoner raskt, komfortabelt og med full tillit takket være ATC-teknologien, sier produktsjef Sindre Dyb i Motek.

Maskinen finnes også i en noe rimeligere versjon uten slag.

Priser:

  • SF 6H (med slag), veil kr 3990 (eks mva, før rabatt).
  • SF 6 (uten slag), veil kr 2 840

Prisene gjelder solo maskin uten batteri og lader, er eks mva og før rabatt hos Motek.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)