Nyheter

Hilti DAB+ byggeradio og batterilader i samme boks

Hilti følger opp overgangen til DAB+. Ny byggeradio RC 4/36 kan både lade og drives av Hilti-batterier, alt etter om du har strøm tilgjengelig. Batteristørrelse spiller ingen rolle.

Hilti har kommet med en flunke ny byggeradio med DAB+. Den har samme navn som batteriladerne der på bruket: RC 4/36. Radioen kan drives med alle Hilti 14,4–36V Li-ion-batterier der man mangler kontakt til nettstrøm. Hvis du har nettstrøm i nærheten, så kan du snu det på huet: Koble Hilti-radioen til strøm, vips blir den også en batterilader som kan lade opp alle de samme batteriene.

Pro Tool Reviews har laget denne videoen om radioen. Dette er fra lanseringen av US-versjonen, uten DAB+. (Fortsetter under videoen)

Hilti RC 4/36 lader og radio

2×20 W og toveis høyttalere skal gi rikelig lyd. RC 4/36 har AM- og FM-radio, i tillegg til DAB+. Eller den kan strømme nettradio eller musikk fra mobilen via Bluetooth eller NFC (near-field-communication).

Forskjellen på de to? Tja. Blåtann funker på lengre avstand (10 meter), bruker mer strøm og kan frakte større datamengde (= bedre lyd). NFC funker kun på kortere avstand, bruker mindre strøm og er enklere i oppsett enn Bluetooth. Mer om det her.

Hilti er først og fremst kjent for slitestyrke og evne til å tåle hard bruk og juling over tid. Det skal også gjelde denne radioen, forsikrer Motek AS. Blant annet har den støtfangere i thermoplast som beskytter hele enheten. En test/sammenligning av byggeradioer med DAB+ er på gang her på Verktøy 24. Denne er en av deltakerne.

Pris?

Veiledende pris – er 4 400 kroner eks mva. Men den er mer vill- enn veiledende: Alle kunder hos Motek har rabatter i varierende grad, så det er ingen som betaler så mye.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)