Nyheter

Kjerneboring med medbragt vann og slamsug

Ny støvsuger for tørrboring? Niks. Et nytt system for vannstyring til kjerneboring. Med Hilti DD-WMS 100 kan du visst kjernebore uten å dekke til teppet! Medbragt vann og slamsug i samme maskin. Kjerneboring har aldri vært enklere eller renere.

Å kjernebore et eller flere hull i betong kan komme til å ta mye tid. Ikke på selve boringen, som gjerne er ganske raskt unnagjort. Men det er enkelte oppgaver rundt som stjeler mye tid.

Finne vanntilførsel kan være litt styrete på en del bygg. Og det kan godt bli nokså klinete, med tidkrevende rengjøring etterpå.

Hilti DD-WMS 100 vannstyring til kjerneboring

Med denne nyheten fra Hilti mener Motek at du kan spare tid. Og penger. Nyheten bærer det stolte navnet DD-WMS 100. Det ser ut som en støvsuger, men er et mobilt vannstyringssystem spesielt beregnet til bruk med kjerneboremaskiner. Den lille boksen inneholder faktisk vann nok til en hel arbeidsdag, lover Motek.

Vannstyringssystemet har tre funksjoner:

  • Ren vanntilførsel
  • Resirkulering
  • Slamsuging

– Alt du trenger å gjøre er å fylle vanntanken og sette i en filterpose. Vannet blir resirkulert opptil syv ganger. Dette tilsvarer ca 100 liter vann. Store hjul og praktisk håndtak gjør det enkelt å ha med seg DD-WMS 100 rundt på arbeidsplassen, sier Motek i pressemeldingen.

Bor uten slamsøl

Støv og slam i forbindelse med kjerneboring fører til tidkrevende rengjøringsarbeid. Det går ut over produktiviteten.

DD-WMS 100 og tilbehøret til vannoppsamling sparer deg for tid og penger, og gjør kjerneboring til en ren jobb! Systemet doserer vannet sånn at det gjør kjøle- og smørejobben i hullet, før det går tilbake i systemet.

Her er det – i følge leverandørens opplysninger og promovideo – knapt en eneste dråpe som tyter utenfor. Systemet passer til alle kjerneborsystemer.

Slamrester kastes som betongavfall

– Når filterposen er full reduseres sugekraften fra DD-WMS 100. Da tar du ganske enkelt ut filterposen og lukker åpningen på denne, og håndterer slamrestene som ordinært betongavfall, opplyser Motek.

Den patenterte flerlags filterposen til DD-WMS 100 er spesiallaget for å samle opp slam fra kjerneboring. Filterposen har flere kammer som fylles etter et gitt system, slik at den er effektiv helt til den nærmer seg full.

WMS 100 har en veiledende pris som ligger ca en sekspakning over 18 000 kroner. Eks mva, og før en eventuell rabatt hos Motek.

Promovideo til slutt:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)