Nyheter

To nye Hilti SDS Max kombihammere med avtakbar strømkabel

Nye Hilti TE50 og TE 60 får strømmen gjennom kabel, ikke batteri. Men de har en helt ny finesse som sparer tid og penger den dagen kabelen ryker: Utskiftbar strømkabel.

Kombihammere og Hilti. En ordkombinasjon med positive konnotasjoner hos generasjoner av håndverkere. Nå har Hilti kommet ut med to nye maskiner i den grommeste SDS Max-klassen: TE 50 og TE 60 kombihammere, med reduserte vibrasjoner og stor ytelse.

Begge de nye maskinene er ideelle for boring, meisling i betong og murverk, med reduserte vibrasjoner og uovertruffen ytelse, sier Motek i en pressemelding om nyhetene.

Avtakbar strømkabel

Hilti TE-60 SDS Max med avtakbar strømkabel.
Hilti TE-60 SDS Max med avtakbar strømkabel.

Den kanskje mest interessante nyvinningen ved de to maskinene er ikke at vibrasjonene er blitt X prosent mindre, eller at den yter Y prosent mer. Nei, det mest interessante oppdager du faktisk ikke før den dagen det mest vanlige havariet på slike maskiner er et faktum: Skade på strømforsyningskabelen.

– Vi vet at skifte av strømledninger er en av de reparasjonene som skjer hyppigst, sier produktsjef Sindre Dyb i Motek.

Hilti har utstyrt de nye maskinene med avtakbar og utskiftbar strømforsyningskabel. Hvis det oppstår en skade på kabelen, så skifter du den selv med et enkelt håndgrep.
– I stedet for å måtte sende verktøyet til reparasjon, kan erstatningskabel bestilles og leveres til neste dag, sier Dyb i pressemeldingen.

Hvis verktøyet er anskaffet via Motek Fleet Management, er utskiftingskabler til og med inkludert i prisen.

Hilti TE-50 med AVR for mindre vibrasjoner.
Hilti TE-50 med AVR for mindre vibrasjoner.

Hilti TE-50-AVR SDS Max

TE 50-AVR er den letteste (6,1 kg) av de to søsknene. Det er en av de letteste i klassen, sies det. Maskinen er tilpasset boring i dimensjoner16 til 32 mm. Bedre luftstrøm skal gi bedre levetid på maskinen.

Hiltis Aktive Vibrasjons Reduksjon (AVR) system gjør at TE 50 AVR har den laveste treaksiale vibrasjonsverdien i femkilosklassen ved 9 m/s², slik at den kan brukes i et lengre tidsrom enn normalt før du når grenseverdien.

Hilti TE-60, med AVR (vibrasjonskutt) og ATC (kickback-kutt).
Hilti TE-60, med AVR (vibrasjonskutt) og ATC (kickback-kutt).

Hilti TE-60-AVR/ATC SDS Max

Muskelbunten av de to er TE-60, for boring 18-40 mm og middels til kraftig meisling. Den er tyngre (7,8 kg), og produserer en slagenergi på 7,8 Joule ved 350 o/min. I tillegg til AVR har TE-60 også ATC, Aktiv Torque Control (aktiv momentkontoll), en elektronisk kobling som stopper kick-back “praktisk talt umiddelbart”.

Hm… Jeg har noe berg jeg skulle boret en god del 25 mm hull i, og pigget bort rester av…

Priser:

  • TE-50 kr 11 095,-
  • TE-60 kr 17 095,-

Prisene er eks mva og før rabatt hos Motek.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)