Nyheter

Nye Hitachi dykkert- og minidykkertpistoler på 18V batteri

Ny Hitachi dykkertpistol på batteri. Hitachi Powertools er nå ute i Norge med to helt nye verktøy for dem som ønsker å kutte luftslangen. Lanserer dykkert- og minidykkertpistoler på 18V batteri.

Nå er Hitachi Powertools i ferd med å lansere en for dem ny type verktøy: Dykkert- og minidykkertpistoler på batteri. Fra før er Hitachi godt kjent for “skyteverktøy” i alle størrelser på luft og gass. Inkludert dykkert og minidykkert.

Hitachi dykkertpistol på batteri

Hitachi NT1850DBSL. 18V minidykkertpistol 1,2 mm (18 GA).
Hitachi NT1850DBSL. 18V minidykkertpistol 1,2 mm (18 GA). Skyter minidykkert 16-50 mm.

Men nå lanseres det altså to nye, batteridrevene pistoler:

  • NT1865DBSL, for 1,6 mm standard dykkert (16 GA)
  • NT1850DBSL, for 1,2 mm minidykkert (18 GA)

Begge maskinene er basert på Hitachi 18V batteriplattform, opererer med børsteløs motor og oppgis å skyte opptil 2650 dykkert på ett batteri. (1,6mm-varianten, med det største batteriet på 6,0 Ah.) Eventuelt opptil 1500 dykkert på et 3,0 Ah batteri som de nye maskinene leveres i sett med.

O.K. Kompressorservice først

Maskinene lanseres denne sensommeren/høsten. “Offisiell” lansering var fredag 11. august. Nyhetene er nå på vei ut til forhandlerne. O.K. Kompressorservice AS i Hedmark var blant de første forhandlerne som fikk dem i hus, og derfra meldes det om stor interesse blant kunder som gjerne vil slippe å drasse på den hersens luftslangen.

Hitachi NT1865DBSL dykkertpistol 18V. Tar 1,6 mm (16 GA) dykkert 25-65 mm.
Hitachi NT1865DBSL dykkertpistol 18V. Tar 1,6 mm (16 GA) dykkert 25-65 mm.

Batteridykkertpistolene har et lukket trykkluftsystem som komprimeres for avfyring. Dette skal i følge Hitachis egen omtale gi enklere vedlikehold. Det er for eksempel ikke behov for jevnlig rens, som med gassdrevne pistoler. Når motoren i tillegg er børsteløs, så ligger det til rette for bekymringsfri dykkertskyting i lange tider.

18V slide Li-ion batterier

De to maskinene kan bruke Hitachi 18V Li-ion batterier av slide-typen i alle størrelser.

Begge kan skyte inntil tre dykkert pr sekund, i følge Hitachi selv tilsvarende luftdrevne pistoler.

Her er det etter sigende lavt støynivå, ingen returluft og ingen gasseksos. Arbeid i lav temperatur eller i store høyder? Kjør på, det skal ikke påvirkes. Ja, bortsett fra at du må ta tenke på batterihelsen i kulda da. Det nærmer seg jo den tida…

Pris

Priser? Jo, nå skal du høre. Hitachi Powertools Norway AS melder:
Minidykkert 1,2 mm NT18650DBSL koster kr 3760 for snau maskin og 5900 i sett med lader og to 3,0 Ah batterier.
Dykkert 1,6 mm NT1865DBSL koster et par hundrelapper mer.

I begge tilfeller er det snakk om NOBB-priser. Det vil si veiledende pris, uten rabatt og eks mva. I praksis vil ofte prisene du betaler hos forhandler ligge lavere enn det.

De lanseres i Norge nå, men har allerede noen måneders fartstid i andre land. Her kan du feks se hva amerikanske Brian i Youtubekanalen WorkshopAddict synes om 1,2 (18GA) minidykkertmaskinen NT1850.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)