Nyheter

Ny Hitachi børsteløs 18V bajonettsag

Nå i høst kommer Hitachi med en ny 18V batteridrevet bajonettsag. CR18DBL heter den, og har minst fire bra ting ved seg.

Ny Hitachi 18V bajonettsag kommer her til lands nå i høst: Hitachi CR18DBL. Med børsteløs motor ligger det til rette for at leverandøren kan love lengre brukstid pr. lading, lengre levetid og mindre vedlikehold. Ja, i tillegg til at den er rask og effektiv, da.

Hitachi 18V bajonettsag

Hitachi CR18DBL bajonettsag med kurvet sagblad
CR18DBL leveres med Hitachis eget kurvede sagblad.

Som på andre verktøytyper har Hitachis utviklere jobbet godt med å lage en maskin som presterer bedre, i en mindre kropp. Den er mer kompakt og sies å være bedre balansert enn forgjengeren.

Men den har noen konkrete, interessante egenskaper ved seg:

  • Beskjeden vekt. 3,4 kg med 5,0 Ah batteri. Fint ved arbeid utskjæring av dører og vinduer, ellers arbeid i kinkige stillinger.
  • Vibrasjonsdempet håndtak. Eller Low Vibration Handle (LVH) som det heter på nynorsk. Gummien på håndtaket demper muligens litt ekstra.
  • Hastighetsregulering 1600-2500 o/min. Det kan maskinen gjøre automatisk, i forhold til arbeidsbelastning (takk til børsteløs motor og elektronisk styring for den muligheten. Kan også stilles manuelt i tre trinn. Innebygget Hitachi Protection System (HPS) overbelastningsvern.
  • CR18DBL har en innebygget opphengskrok og LED belysning. Veldig bra, begge deler! Det framgår ikke tydelig av tilgjengelige bilder, men jeg antar opphengskroken er den svarte “knoppen” oppå ryggen av maskinen…?

At bladet kan vendes 180 grader, byttes uten verktøy og at sagfoten kan justeres uten verktøy er en selvfølge i denne klassen.

Leveres solo til 1500 eks mva eller i sett med 2 stk. 5,0Ah Li-ion slide batterier, batterilader m/luftkjøling, kurvet bajonettsagblad og maskinkoffert. Settet koster veil 3892 eks mva.

(illustrasjon fra Hitachi)

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)