Nyheter

Hitachis råeste meiselmaskin

Ny SDS-Max meiselhammer fra Hitachi. 1500 Watt, og slår til med over 26 Joule. Mer om H60MEY her.

Nå kommer Hitachi med en ny toppmodell blant sine nettdrevne meiselhammere. H60MEY heter den, og er en maskin for de store anledninger.

Det vil si “medium” og tung pigging og meisling i stein og betong.

Hitachi H60MEY

Hitachi H60MEY
I det grønne hjørnet, veier 12,2 kilo: Hitachi H60MEY.

Maskinen har SDS-Max feste for pigg og meisel. 26,7 Joule slagenergi kan godt bli i meste laget med slagkraft. Da er det greit å kunne regulerer slagenergien i fire nivåer.

Meiselvinkel kan roteres/justeres i 12 faste posisjoner.

Pressemeldingen fra Hitachi skryter fælt – som pressemeldinger ofte(st) gjør. I tillegg til å skryte av kraften fremholdes det at maskinen har børsteløs motor.

Børsteløs motor

I en slik maskin har børsteløs motor sine største fordeler i at den er mer kompakt og avgir mindre varme. Disse egenskapene forsterkes ved at motoren står i et isolert aluminiumshus, og det er en relativt kompakt og håndterlig maskin, kraften tatt i betraktning.

Men den er ingen lettvekter, med en matchvekt på i overkant av 12 kilo.

Om det er mye kraft som skal ut i piggen eller meiselen, så blir det fort mye slag og vibrasjoner i den andre enden.

UPV vibrasjonsdemping

Pigge- og meisleoppgaver tar ofte mye tid. Da er det viktig at maskinen har et godt system for vibrasjonsdemping.

– Med UPV antivibrasjonsteknologi og Hitachis originale vibrasjonsabsorberende D-håndtak har denne maskinen laveste lyd- og vibrasjonsverdier i sin klasse! Patentert vibrasjonsdempende mekanisme i verktøyet som gir deg lengre arbeidsintervaller pr. arbeidsdag, ihht. ny EU-lovgivning, uten å gå på kompromiss mot ytelse/prestasjon. Snarere tvert i mot! Den nye serien med lavtvibrerende verktøy har faktisk bedre avvirkning enn sine forgjengere, sier Hitachi ubeskjedent i pressemeldingen.

Som andre Hitachi-produkter er denne maskinen omfattet av en tre års garanti, uten at kjøpet må registreres både her og der. Streiker den, så tar de ansvaret, sier de.

Pris

Mer teknisk info på produktsiden hos Hitachi Powertools. 

Veil pris er kr 7600  eks mva.

Her er den eneste videoen jeg finner av den nye maskinen. Den viser bare maskinen i kofferten, ikke i bruk. Og stemmen i videoen er på et språk jeg vagt kan identifisere som østeuropeisk (?), og er ikke i nærheten av å forstå hva som sies.

https://www.youtube.com/watch?v=Dm_8Bo82lA0

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)