Nyheter

Nytt verktøymerke lansert

Si hei til Hikoki, Norges (og verdens) nyeste verktøymerke. Noe kjent med den grønne fargen, sa du? Jepp, du har helt rett. Det er Hitachi som skifter navn.

Hitachi Power Tools Norway AS skifter navn. Det nye navnet er HiKOKI Power Tools Norway AS. Men det skjer ikke formelt før om et snaut år, 1. oktober 2018.

På samme tidspunkt skifter alle Hitachi verktøyprodukter navn til HiKOKI.

Selger verktøy-virksomhet

Det skjer fordi Hitachi verktøy ikke lenger lages av Hitachi. Det japanske Hitachi-konsernet solgte i sommer sin verktøyvirksomhet – Hitachi Koki Co Ltd – til KKR. Det er et av verdens største private equity fond, som lever og tjener masse penger på å eie diverse virksomheter. HiKOKI ble valgt som merkenavn for både å ivareta den 70 år lange historiske koblingen til Hitachi og til selskapets nåværende navn i Japan; Hitachi Koki. «Koki» betyr «industrielle verktøy» på japansk.

– Tidligere har verktøy kun vært en del av en bred portefølje av virksomhetsområder under Hitachi-merket. Nå får vi kontroll på egen merkevare og kan selv bestemme hvordan den skal utvikles og kommuniseres til sluttbruker, sier sier administrerende direktør Thomas M. Kristensen i en pressemelding fra Hitachi Power Tools Norway.

Hitachi blir HiKOKI

I logoen fremgår også et 1-tall. Det er ment å symbolisere HiKOKIs ambisjon om å bli global markedsleder innen verktøy. Kristensen understreker at produktkvalitet og ergonomisk utforming av verktøyene videreføres uforandret.

– I kombinasjon med økt satsning på innovasjon og kommunikasjon til sluttbruker, vil overgang til ny merkevare innebære at vi kan ta markedsandeler og bidra til at våre kunder lykkes med det samme, sier han.

Samtidig som nytt merke introduseres, etableres et europeisk salgskontor i Düsseldorf i Tyskland som skal bistå HiKOKI salgsselskapene med videre ekspansjon – både gjennom oppkjøp og organisk vekst.

Så vet vi det. HiKOKI, altså.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)