AnnetNyheter

Mobilt trykkvann uten pumpe med Hose2go

Med Hose2go kan du bære med deg vann til å dempe støv ved boring og saging i betong. Fiks ferdig mobilt trykkvann. Helt automatisk, uten en eneste pumpe eller elektrisk komponent. Hvordan er det mulig?

Hose2go er et nytt produkt hos Diaproff nå i vinter. Det er et hjelpemiddel som skal gjøre det enkelt å skaffe vann til boring eller saging i betong. Det støver infernalsk, og det kan være nødvendig å dempe støvingen med vann.

Men det er ikke alle steder man har tilgang på vann, eller hvor det vil være temmelig tungvint å skaffe det.

Les også: Hilti WMS 100 kjerneboring med medbragt vann og slamsug

Hjemmelaget løsning

Mange vil kanskje benytte seg av en mer eller mindre hjemmelaget løsning med en plastdunk, en slangestubb med et par Gardena-koblinger og overføring pr naturlig fall fra en høyt plassert dunk. Det kan jo være morsomt å se ansiktsfargen på læregutten der han står og prøver å holde 25 liter vann på skulderen en halvtimes tid.

Det er da Hose2go kommer til unnsetning. Språklig interesserte og internasjonalt orienterte lesere vil skjønne at navnet betyr omtrent “bærbar slange”.

Hose2go mobil vannforsyning med trykk

Det er altså en liten, bærbar vanntank som leverer en liten men konstant vannstrøm uansett om den er høyt eller lavt plassert. Her er det ingen elektriske eller elektroniske deler. Det er ikke en gang en pumpe som lager trykk, verken elektrisk eller manuell.

Hose2go fylles med vann fra en vanlig kran, gjennom en slange som også brukes til uttak. Tanken lades med trykk samtidig som den fylles med vann, og det er dette trykket som leverer vannet til spylemunnstykket eller vanninntaket på boremaskinen eller sagen.

Rekker til en halv times arbeid

Den rommer i underkant av 14 liter. I følge omtalen fra produsenten skal dette rekke til en halvtimes arbeid, avhengig av hvor mye vann du pøser ut. Vannet leveres med et trykk på 7-10 psi.

Produsenten – Makinex fra Australia – gir ingen inngående teknisk beskrivelse av funksjonen i Hose2go. Jeg kjenner mens dette skrives på en stigende irritasjon over å ikke egentlig skjønne hvordan den funker. Fylle vann på en liten tank, så skal det samtidig lades trykk nok til å pumpe dette vannet ut gjennom et uttak som sitter øverst på tanken? Høres litt merkelig ut. Men de påstår det skal funke.

Se selv i videoen nederst. Der sammenligner representanten fra produsenten enheten med en ballong, som ekspanderer når den fylles opp og trekker seg sammen når den tømmes.

Noe billig ball er det ikke. Diaproff melder om en veiledende pris på 4990 kroner eks mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)