Nyheter

Hultafors kjøper Martinez

Du vet om Martinez hammere, ikke sant? Nå har Hultafors kjøpt hele herligheten.

Kortversjon: Hultafors Group AB har kjøpt amerikanske Martinez Tool Company, produsent av (blant annet) hammer i høy kvalitets- og prisklasse.

English summary: Hultafors Group AB has bought / aquired Martinez Tool Company, a California based manufacturer of hammers (and other tools) of high quality and ditto price range.

– Hultafors Group AB har i dag kjøpt Martinez Tool Company, sier Hultafors i en pressemelding 3. oktober.

I tilfelle du har vært snekker under en stein i det siste, eller ikke kjenner så godt til markedet for profesjonelle verktøy: Martinez Tool Company holder til i California, USA. De produserer “Made in the USA” premium verktøy for den profesjonelle håndverkeren.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Martinez hammere

Selskapets mest kjente produkt er titanhammeren av høy kvalitet, som markedsføres på deres egen hjemmeside og gjennom et antall nennsomt utvalgte forhandlere i USA og internasjonalt.

Dette er verktøy som får entusiaster til å stå i kø, mens folk utenfor kretsen rister på hodet av gærninger som kjøper hammere til tusenvis av kroner pr stykk.

– Vi er dypt imponert over innovasjonsnivået og sluttbrukerengasjementet til Martinez Tool Co, som raskt har fått merkevareanerkjennelse blant profesjonelle sluttbrukere. De er fornøyd med klassens beste produktytelse og kundeserviceopplevelse. Vår intensjon er å bygge videre på denne sterke arven og fortsette å drive Martinez Tool Co som et eget merke i vår eksisterende portefølje.

Det sier president Pete Chatel i Hultafors Group North America.

Hammerslaget eneste norske forhandler av Martinez

– Det er en spennende tid for Martinez og oss som forhandler. Per nå er det business as usual, men med Hultafors på laget har Martinez mer tid til å lage mer nye produkter, og det er alltid spennende.

Det sier daglig leder Kristian Magnus Youngblom i Hammerslaget AS, Norges eneste forhandler av Martinez produkter.

Kristian Magnus Youngblom, Hammerslaget AS
Kristian Magnus Youngblom. Daglig leder i Hammerslaget AS.

– De som har fulgt Martinez en stund vet at det kan by på mye bra. Vi gratulerer Hultafors med oppkjøpet og gleder oss til å se hva som kommer fra Martinez de neste årene, fortsetter Youngblom.

– Hører noen brummer om at dere ikke har Martinez på lager…?

– Har hørt det litt, ja. Blir sånn med stor etterspørsel. Men det er en solid ladning på vei over nå, sier han.

Hultafors Group kjøper Martinez

Hultafors Group sier oppkjøpet er en del deres strategi om å utvide sin produktportefølje med innovative merkevarer for profesjonelle sluttbrukere.

– Det har en høy strategisk betydning. Det kan hjelpe oss med å styrke vår posisjon ytterligere i det amerikanske markedet, med et attraktivt “Made in the USA”-premiummerke. Martinez Tool Co fortsetter som et eget selvstendig selskap hvor operativ virksomhet vil fortsette som før oppkjøp, sier Hultafors i pressemeldingen.

Selger og verktøy-gründer Mark Martinez sier seg godt fornøyd med salget.

– Jeg ser på Hultafors Group som den perfekte langsiktige eieren for Martinez Tool Co. De deler min lidenskap for innovasjon, overlegen kvalitet og kundeservice. Vi har allerede mange spennende prosjekter planlagt og ser frem til å starte denne reisen sammen,” sier Martinez. Han fortsetter som administrerende direktør i Martinez Tool Co også under Hultafors´eierskap.

Samme Mark Martinez kjøpte for øvrig Stiletto Tools på 90-tallet, og dro i gang produksjon av premium hammere under det merket. Senere solgte han det selskapet til TTI (som i dag også er kjent som eier av Milwaukee).

Martinez Tool Company omsatte for 6 millioner dollar i 2021, med en tosifret vekst og en lønnsomhet som overgår Hultafors Group sin øvrige virksomhet.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Se også
Close
Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)