Nyheter

Hvor blir det av Bosch AMPShare?

Vi hørte om AMPShare-batteriene fra Bosch og samarbeidspartnere for over ett år siden. Det åpner for et kjempepotensial for flere merker, men hvor blir det av?

English summary: AMPShare 18V batteries with major cross compatibility. A big collaboration between Bosch and many other more specialized brands. But have they really taken the concept to the heights they wanted? To be honest, as of late 2023 it doesn’t quite seem like it.

For 3 år siden skrev vi om at Bosch åpnet for å la andre produsenter bruke sine batterier, ikke ulikt Metabos Cordless Alliance System offentliggjort 2 år før. Her ble det kunngjort et skille mellom grønn Bosch for DIY (Gardena, Emmaljunga, Gloria, Wagner og Rapid) og blå Bosch for proffen (Brennenstuhl, Sulzer, Klauke, Ledlenser, Lena Lighting, Sonlux og Wagner). Året etter ble Fein inkludert i samarbeidet, og i 2022 ble AMPShare offisielt lansert.

Fein Multimaster med AMPShare-kompatibilitet. (Foto: Fein)
Fein Multimaster med AMPShare-kompatibilitet. (Foto: Fein)

Knallbra idé, sant? Alle vil jo komme unna med å kun trenge én type lader og batteri, og et sånt samarbeid kan tette noen seriøse hull i sortimentet for folk som ønsker akkurat dette. Kanskje spesielt for de som trenger spesialistverktøy du ikke finner hos de store «vanlige produsentene». AMPShare skal inkludere flere merker i tillegg til de nevnt over, som Rothenberger (verktøy for rør og varmepumpearbeid) og Leister (plastsveising og industriell prosessvarme).

Hvem samarbeider med hvem?

I teorien høres dette veldig bra ut. Der Milwaukee har gått hardt ut med spesialistverktøy i alle former og fasonger på M18 kan Bosch gå langt forbi med hvor batteriene dere brukes. Men hvordan ser dette ut i praksis? En ting som er verdt å merke seg er at Rothenberger fra før er en del av Cordless Alliance System med Metabo, og på nettsidene deres ser dette ut til å fortsatt gjelde. Oss bekjent er ikke disse batteriplattformene kompatible med hverandre.

Hvordan påvirker dette AMPShare-tilbudet fra Rothenberger? Det er ikke godt å si. Overordnet har vi heller ikke sett produsentene skrike høyt om nye produkter på AMPShare. Fein har sine egne 18V-batterier, om de skal beholde begge plattformene eller ikke er vi ikke kjent med.

Batteriene er riktignok kompatible med hele Bosch sitt Professional 18V System. Det er vel og bra, men ikke hovedpoenget i denne artikkelen. På tvers av alle merkene i samarbeidet kunngjorde de at de innen slutten av 2023 skulle ha over 300 nye kompatible verktøy. Fullt så mye har vi ikke sett, får vi bare ikke det i Norge?

Oppdatering 13.11.2023: Fein har presisert at de har lansert flere modeller på AMPShare-systemet i år, og at dette er deres nye standard på 18V-verktøy. Alle nye Fein batteriverktøy vil være med AMPShare, og de sier de vil fortsette å støtte kunder med verktøy på det gamle Fein 18V-systemet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)