Nyheter

Idéhus gir en million til å hjelpe flyktninger fra Ukraina

Idéhus har gitt én million kroner til Flyktninghjelpens arbeid for ukrainske flyktninger. Nå utfordrer de også andre aktører til å gi. – Alle skjønner jo at her trengs det hjelp, sier Idéhus-sjef Pål By.

English summary: Norwegian home building company Idéhus AS donates a million NOK (about 103 000 EUR / 114 000 USD) to Norwegian Refugee Council, to support refugees from Ukraine. Challenges other companies to to the same. – Everybody understands help is needed, says CEO Pål By of Idéhus AS.

Idéhus har gitt én million kroner til Flyktninghjelpens arbeid for ukrainske flyktninger. De oppfordrer andre aktører i den norske byggebransjen til å følge opp.

Sjekken ble overrakt Flyktninghjelpen på huskjedens årssamling i Trondheim sist lørdag. Det fremgår av en pressemelding fra Idéhus.

Beskytte sårbare mennesker

– Vi er takknemlige for det generøse bidraget vi har mottatt fra Idéhus til vårt arbeid i Ukraina og nabolandene. Med disse midlene kan vi beskytte de mest sårbare menneskene og respondere på økte behov, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

– Noe måtte vi gjøre. Vi får hele døgnet krigens grusomheter rett inn på mobil, nettbrett og tv. All lidelsen, alle skjebnene og det massive omfanget av tragedien gjør det komplett umulig å ikke bli påvirket og dypt berørt, sier daglig leder Pål By i IdéhusGruppen AS.

Utfordrer større aktører

– Alle skjønner jo at her trengs det hjelp. Vårt bidrag er en måte vi som en relativt liten kjede kan vise medmenneskelighet og samfunnsansvar på. Det finnes vesentlig større aktører enn oss, sier By.

Han oppfordrer derfor andre aktører i bygg- og anleggsbransjen til å støtte initiativet, slik at det til sammen kan bli et beløp som virkelig monner.

Gaver kan gis til Flyktninghjelpens bankkonto 8200.06.80008 merket «Ukraina – byggebransjen».

Alternativt kan bedrifter sende en e-post til corporate@nrc.no og informere om at de tar del i utfordringen.

Trapper opp i Ukraina

– Vi setter veldig stor pris på støtten fra Idéhus og den oppfordringen de nå kommer med til andre private aktører.

Det sier næringslivsrådgiver i Flyktninghjelpen, Marie Lilleborgen, som lørdag mottok gaven på vegne av organisasjonen.

Flyktninghjelpen trapper nå opp arbeidet i Ukraina og nabolandene og planlegger å hjelpe 800 000 mennesker i løpet av de neste seks månedene. Da vil organisasjonen trenge hver eneste krone den kan få til rådighet.

– Vi har valgt Flyktninghjelpen fordi det er en seriøs og respektert aktør, som både kjenner Ukraina og vet hvordan det er å jobbe for og blant flyktninger. Bortsett fra at gaven vår er øremerket innsats for ukrainske flyktninger, legger vi oss selvfølgelig ikke opp i hvordan og hvor pengene brukes. Gjennomføringen overlater vi meget trygt til Flyktninghjelpen, sier daglig leder Pål By i IdehusGruppen AS.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)