Nyheter

Billig vanntett inspeksjonskamera med wifi

Nytt trådløst inspeksjonskamera er på vei inn i Norge. InspectorCam er vanntett, filmer og fotograferer i HD og kan kobles til flere mobiler eller pc-er samtidig. Pris? Som et par gode skrutrekkere.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: InspectorCam, trådløst inspeksjonskamera
Hva koster det: Veil 598 kroner, inkludert mva.
Hvor kjøpes det: Diverse grossister, byggvare, faghandel og nettbutikker

– Dette er et praktisk og funksjonelt trådløst inspeksjonskamera til mobil, sier Magnus Hammond Moe.

Han er produktansvarlig for InspectorCam i selskapet Why Not AS, og snakker om produktet han nå løper rundt til forhandlere for å bygge opp.

Udekket behov

Otto Holmen er daglig leder i Why Not AS, og mannen som har skaffet InspectorCam. Han fikk ideen da han bygde hus, og la merke til at håndverkere ofte hadde bruk for et inspeksjonskamera.

– Men ofte lå det igjen på kontoret på grunn av pris, tilgjengelighet og dårlig anvendelighet, sier Holmen.

InspectorCam er et enkelt inspeksjonskamera for bruk sammen med mobil enhet eller datamaskin.

Og nei, det er ikke Why Not AS som har konstruert eller laget produktet. Samme eller tilsvarende produkt er lett å finne på nettet og kjøpe fra eBay, Amazon eller diverse nettbutikker til lavere pris enn denne. Prøv et Google-søk med ordene endoscope og camera sammen med iphone eller android.

InspectorCam inspektorkamera, linse og trådløs wifi-enhet.
InspectorCam inspektorkamera, linse og trådløs wifi-enhet. (Foto: Heidenreich Sandvika)

Det er verken det første eller eneste mobiltelefonbaserte inspeksjonskameraet på markedet, men det har et par interessante ting ved seg.

InspectorCam

InspectorCam.
InspectorCam. (Foto: Leverandøren)

InspectorCam er en tre meter lang semistiv, leddet kabel. I inspeksjonsenden har den en vidvinkellinse og et LED-lys med dimmefunksjon. Den er vanntett, med kapslingsgrad IP 67. Kameraet er 8 mm i linseenden.

Det har en 2 mp sensor som tar still- og videobilder i laveste HD-oppløsning 720 p. Opptak av stillbilder og video gjøres gjennom InspectorCam-app installert på telefon eller brett.

Tilkobling med trådløst nett

Her er det ikke behov for å velge om du skal ha kamera til Android, IOS eller andre operativsystemer. InspectorCam kobles nemlig trådløst til mobilen med wifi.

Det lager sitt eget trådløse nettverk, som en mobil enhet (telefon, nettbrett) eller datamaskin kan koble seg til. Inntil åtte brukere kan være koblet til kameraet samtidig, for tilfeller der der er nyttig at flere kan se samtidig.

– Kameraet har kun vært på markedet siden i vår, men har allerede høstet gode tilbakemeldinger. Det brukes av håndverkere og takstmenn over hele landet. Når prisen er så lav er det minst like aktuelt for forbrukere som trenger “et ekstra langt øye” i hus, hytte, bil eller båt, sier Moe.

Grossister, faghandel og på nett

InspectorCam
InspectorCam. Tre meter kamerakabel, kobles til trådløs-enhet. (Foto: Leverandøren)

I skrivende stund selges kameraet blant annet hos grossister som Ahlsell, Onninen og Heidenreich, hos Byggmakker, Elektroimportøren og Tools. På nett selges den blant annet hos Komplett. Vi blir ikke forundret om InspectorCam blir å finne under en del juletrær om et par måneder.

Det selges nemlig til en beskjeden pris: Veiledende 598 kroner kroner. Og det er inkludert mva.

Why Not AS er ellers et selskap som startet med med sko (!) og ileggssåler. Selskapet leverer også Dirty Dog solbriller og Mechanix arbeidshansker, som markedsføres mot håndverkere.

Hva er det: InspectorCam, trådløst inspeksjonskamera
Hva koster det: Veil 598 kroner, inkludert mva.
Hvor kjøpes det: Diverse grossister, byggvare, faghandel og nettbutikker

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)