Nyheter

Karina Krane er ny sjef i NESO

Ruben Jensen har vært sjef i den nordnorske byggentreprenørforeningen NESO siden midt på 80-tallet. Nå har Karina Krane tatt over den jobben.

Kortversjon: Byggebransje-organisasjonen NESO i Nord-Norge ble etablert i 1986. Ruben Jensen har vært daglig leder helt til nå. Karina Krane har overtatt, og skal blant annet lede arbeidet med planleggingen av Nordnorsk bygg- og anleggsmesse i Tromsø i juni.

English summary: NESO, an organization for construction contractors in northern Norway, was established back in 1986. Ruben Jensen has been manager the whole time. Now, Karina Krane has taken over as manager in NESO.

– Ruben Jensen har vært vår administrerende direktør siden oppstarten i 1986. Nå går han over i en ny rolle som spesialrådgiver. Fra tirsdag 1. mars er det Karina Krane som er administrerende direktør i NESO.

Det sier den nordnorske byggentreprenørorganisasjonen NESO her.

– Jeg er takknemlig for at jeg har fått lov til å lede NESO i 36 år. Helt fra null til slik vi fremstår i dag. Samtidig er jeg også takknemlig for at jeg fortsatt får gleden av å jobbe sammen med dere i flere år fremover, sier Ruben Jensen.

– Når jeg nå går over i en ny rolle er jeg trygg på NESO aldri før har vært så godt rigget, både faglig og økonomisk. Alt ligger godt til rette for fortsatt vekst og utvikling, legger han til.  

Karina Krane takket av Ruben Jensen i NESO

På en intern markering i NESO var det påtroppende administrerende direktør, Karina Krane, som fikk æren av å formelt takke av Ruben. Hun la vekt på Rubens gjennomføringsvilje, evne til å se og følge opp ansatte, og ikke minst hans gode humør i sin tale.

– Du er hård ved og en bauta som har ledet NESO og de ansatte gjennom 36 år med stor suksess. Det står det enorm respekt av. Jeg bøyer meg i støvet – selv om du er for ung til å være støvete, sa Karina blant annet i sin tale.

Karina Krane overtar etter Ruben Jensen i NESO
Karina Krane overtar etter Ruben Jensen som sjef i NESO.

1. mars hadde hun selv sin aller første arbeidsdag som administrerende direktør i NESO. Men selv om arbeidsoppgavene er nye, kjenner Karina NESO godt etter snart 17 års fartstid i organisasjonen. Karina har nemlig ledet NESOs juridiske avdeling siden oppstarten av denne i 2006.

– Jeg er glad og ydmyk til å ta fatt på rollen som både blir spennende og utfordrende. Med drømmelaget i ryggen tenker jeg at dette kommer til å gå bra, sier hun.

Karina fikk jobben i skarp konkurranse med flere andre sterke kandidater.  Hun fikk tilliten fra et enstemmig styre og ansettelsesutvalg.

– Personlig er jeg trygg på at Karina er et godt valg. Hun har mye av NESO-historien og kulturen med seg.  Hun kjenner medlemmene og bransjen godt.  Der nyter hun også stor tillit. Hun er kunnskapsrik, kjapp i hodet, tydelig, og vet å stille krav. Hun har et stort hjerte med omsorg for alle rundt seg, og masse godt humør. Jeg ønsker deg lykke til med å lede NESO-skuta videre til vekst og utvikling, sa Ruben i sin tale til den nye lederen i NESO.  

NNBA – Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse

I tiden fram mot 10. juni får Krane blant annet i oppgave å lede arbeidet med planlegging av Nordnorsk bygg- og anleggsmesse.

NNBA er det største messearrangementet for bygg og anlegg i landsdelen. Den arrangeres av NESO i samarbeid med Maskinentreprenørenes forbund (MEF), og går av stabelen på Mandelasletta i Tromsø 10-12. juni.

NNBA på Mandelasletta i Tromsø.

Mer om NNBA her.

Bransjeorganisasjon for byggentreprenører i nord

NESO er et samarbeidsselskap for entreprenørbedrifter over hele Nord-Norge, inkludert Trøndelag.

Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO) er den største organisasjonen for byggebransjen, og den største frittstående næringslivsorganisasjonen i landsdelen. NESO eies av 137 medlemsbedrifter fra hele landsdelen.

Disse bedriftene omsetter samlet for omkring 13 milliarder kroner pr år og har omkring 5400 medarbeidere.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)