Nyheter

Ny rask og enkel kutter for plastrør

Kutter du mye plastrør og tetningshylser? Nå kommer Knipex Bix. Det er en ny håndholdt plastrørkutter, type kjapp og enkel.

Hva er det: Knipex Bix, håndholdt kutter for for plastrør og tetningshylser.
Hva koster det: Observert fra kr 349 (på nett).
Hvor kjøpes det: Hos Knipex forhandlere

English summary: Do you cut a lot of plastic pipes and sealing sleeves (at work)? Here Knipex launches a new kind plastic pipe cutter. A quick and easy kind.

Et par erkjennelser først: Joa, det er gøy med stort, tungt og kraftig verktøy. Sier sjelden nei takk til redskap som går på strøm, bensin eller diesel.
Joa, man kan kutte plastrør med kniv.

Knipex Bix rørkutter

Så har vi denne nyheten fra Knipex. Bix, heter den. Eller BiX, om vi skal la produsentens skrivemåte overstyre normal rettskriving. Ikke er den stor og tung, og den trenger verken strøm, bensin eller diesel for å virke.

Knipex Bix rørkutter

Knipex Bix er en snedig konstruert, håndholdt regulerbar rørkutter. Den superkompakte roterende rørkutteren kutter plastrør, tetningshylser og sånt med en kjapp håndbevegelse. Rett, rent og uten spon. Der det er aktuelt kutter den så tett som bare 2-3 mm fra vegg. Verktøyet kan brukes til kutting av så mange slags rør og tetningshylser.

  • Uarmerte plastrør 20-50 mm, veggtykkelse opptil 2,4 mm
  • Myke plastrør og skummede kjerner Ø20-50 m, veggtykkelse opptil 3,5 mm

Den regulerbare mekanismen har en roterende bladenhet for kutting av plastrør med blad i midten, eller for kutting av tetningshylser med blad på utsiden. To reserveblader oppbevares på innsiden av verktøyet, som har en låsemekanisme som sikrer at det ikke åpner seg utilsiktet og lar knivbladene herje uten plan. Bladene er nemlig temmelig skarpe saker, laget av Solingen i et ettersigende spesielt kirurgisk rustfritt stål.

Knipex Bix rørkutter

I denne videoen kan du se og høre designeren hos produsenten fortelle om verktøyet. Grove Knutsen AS er forresten importør av Knipex her til lands.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button