Nyheter

Hitachi med ny kraftig 125 mm vinkelsliper

Hitachi ut med ny fem toms vinkelsliper. 1700 Watt på 125 mm skive bør gjøre vei i vellinga. Men den er ikke helt sterkest i klassen. 

September var et par små uker gammel da det gikk ut et bud fra Hitachi Powertools, om at en liten keiser var født. Den lille ble døpt Hitachi G13BY. Den kommer til å sette dype spor etter seg i verdens stein og metall, og må kontrolleres med en fast hånd.

Hitachi 1700 Watt vinkelsliper

Med 1700 Watt motor på en vinkelsliper med 125 mm skive er det er nemlig snakk om en av verdens sterkeste vinkelslipere i denne størrelsesklassen. Helt i krafttoppen er den ikke: Bosch har nemlig 125 mm vinkelslipere med 1900 W motor, og en annen på 1500 W (takk til Tjorven for info i kommentarfeltet under).

Metabo har også en på 1700 W, men på en litt større 150 mm skive.

Her har Hitachi altså kommet ut med en en svært kompakt vinkelsliper som leverer kapasitet som en større maskin.

Mykstartfunksjon bidrar til å kontrollere kreftene. Den lille muskelbunten lanseres samtidig med en lillebror: G13BA, med en motor på 1250 Watt. Voksent det også, men mer på det jevne i klassen.

11 000 o/min

Begge maskinene har et maksimalt turtall på gode 11 000 o/min. Mekanisk skivebrems stopper skiva innen to sekunder etter at du slår av, og et elektronisk rekylvern bidrar ytterligere til sikkerheten.

Fem toms / 125 mm vinkelsliper er kompakte saker. Disse to har en omkrets på beskjedne 208 mm i grepet, og bør være håndterbar for de fleste hender. 1700W-maskinen veier 2,8 kg, lillebroren er en hekto lettere.

Maskinene er utstyrt med Hitachis UVP antivibrasjonssystem med integrert autobalansefunksjon.

– Dette gir gir inntil 50 prosent færre vibrasjoner, lengre levetid for maskinen og opp til dobbelt levetid for slipeskiven, lover Hitachi i pressemeldingen.

Girhuset kan monteres i 90° posisjon for bruk med venstre hånd eller for kapping. Ellers er det naturligvis enkel og verktøyfri justering av beskyttelsesdeksel og hurtigfeste for verktøyfritt skivebytte.

Den lille kraftbunten vil koste ca 2200 kroner eks mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)