Nyheter

Kraftig hydraulisk høytrykksspyler

Dette er et råskinn av en hydraulisk høytrykksspyler. 30 liter vann i minuttet og 250 bar, faktisk. Greier du gjette hvordan den drives…?

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Dynaset HPW 250, hydralisk vaskepumpe. Her som håndholdt høytrykksspyler.
Hva koster det: Rundt 20 000 eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos flere. Vist på Dyrsku´n av Ankerløkken.

English summary: This is Dynaset HPW 250, a compact hydraulic high pressure washing pump. Run by something delivering at least 40 l/min hydraulic power, it delivers lots of washing power: 30 l/min at 250 bar. Or 1,8 cubic meter of water at 3600 psi, if you wish.

Sjekk den skapningen Jan Erik Sundsby fra Ankerløkken holder i armene. Det er en av de kraftigste høytrykksvaskerne du har sett på lenge. En Dynaset HPW, hydraulisk høytrykksspyler.

Hydraulisk drevet

Dynaset HPW 250. Liten vaskepumpe med mye kraft. (Foto: Produsenten)

Koblet til et eller annet som leverer minst 40 l/min i hydraulisk kapasitet, så kan lille maskinen levere heftig vaskekraft. Nærmere bestemt 250 bar trykk, og 30 liter vann pr minutt. Eller 1,8 kubikkmeter i timen, om du vil.
– Et eksempel på mye kult utstyr fra Dynaset, sier Sundsby.

Hjertet i maskinen er en ny HPW 250 hydraulisk vaskepumpe. Den produserer vanntrykk på 3600 psi fra nær sagt hvilken som helst vannkilde. Vanntank, grøft, innsjø eller en elv for den del. Så lenge filtreringen er på plass.

Dynaset HPW 250

Småstein er ikke særlig velkomne inn i mekanismen. Pumpen er selvsugende, uten behov for matepumpe. Produsenten Dynaset sier ikke noe om hvor høyt maskinen kan løfte vannet.

Pumpen er laget av i messing, og sies av produsenten å være best i sin klasse på forholdet mellom vekt og effekt. Maskinen ble først lansert på Bauma i våres.

Dynaset HPW 250 kan også brukes i maskinbåret vaskeenhet for veier og sånt. (Foto: Produsenten)

Ankerløkken viste den for første gang til norsk publikum på Dyrsku´n i høst, til en pris på rett rundt 18 000 pluss mva. Da er slanger, spylelanse og filter inkludert. Men maskinen til å levere hydraulikken kommer i tillegg. Dynaset HPW 250 er også observert solgt av minst én annen aktør i Norge.

HPW 250 kan brukes som en vanlig, håndholdt høytrykksspyler. Men den kan også brukes som spylepumpe på en maskinbåret enhet for feks spyling av veier.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)