Nyheter

Kubota: Ny M6 traktor og bedre garanti

Nå kommer en ny mellomklassetraktor fra Kubota. Firesylindret motor, opptil 140 hk og kun 4,5 meter svingradius. Samtidig lanserer Kubota og importøren Nellemann Machinery Norge fem års fabrikkgaranti.

Kortversjon: Kubota M6 serie traktorer i mellomklassen. Lanseres samtidig med en ny og bedre garantiordning: Kubota Care.

English summary: Kubota M6 series tractors are now being launched in Scandinavia. Simultaneously, the manufacturer and agent Nellemann Machinery releases a new five years warranty.

På Agroteknikk nylig ble Kubotas nye traktorserie M6002-serien lansert på det norske markedet.

– En fleksibel og råsterk allroundtraktor av kjent japansk kvalitet og driftssikkerhet. Med andre ord en allsidig arbeidskamerat for de fleste oppgaver, sier importør Nellemann Machinery Norge.

Den nye Kubota-traktoren kommer blant annet med Kubotas Bi-speed teknologi som standard. Det gir en svingradius på kun 4,5 meter. Kjetil Nilsson, administrerende direktør i Nellemann Machinery som er den norske importøren av Kubota i Norge, sier Kubota M6002 er leveringsklar allerede fra i dag av.

– Kubota M6002 er enkelt forklart en ideell traktor for alle som ønsker en smidig traktor med god sikt, høy komfort og god ytelse. Dette er en traktor med en egenprodusert japansk motor med stor effekt og lavt forbruk, sier han.

Kubota M6002

Kubota M6002 går inn i en klasse av mellomstørrelse traktorer der konkurransen er stor. Den har en firesylindret motor som leverer 120-140 hk. Motoren oppfyller steg 5 rensekrav, og er produsert av Kubota selv.

Kjetil Nilsson sier det stilles høye krav til traktorer i effektklassen 120 til 140 hestekrefter. ​Modellen som er leveringsklar i Norge har en firesylindret motor på 6,1 liter på 140 hestekrefter og 20 hestekrefter transportboost (645 nm v 1500 o/min)

– M6002 kan ofte gjøre samme jobb som større og tyngre traktorer. Per i dag er det ingen landbrukstraktorer som har større 4-sylindret motor enn Kubotas Stage V-motor på hele 6124 cm3. En motor som er konstruert for å gå time etter time med tung belastning, sier han.

Kubota M6 traktor kjøres av Petter Pilgaard
Kubota M6002 traktor på lanseringsdagen. Noe kjent med sjåføren, sa du? Jepp, det er Petter Pilgaard. (Foto: Nellemann Machinery)

Hytte og sikt

Førerhuset til den nye traktoren er utviklet for høy komfort og lange arbeidsdager. Ergonomisk optimalisert betjening og en rekke komfortfunksjoner bidrar til høy effektivitet og ytelse.

Førerhuset har også et stort takvindu for full oversikt til hevet frontlaster.

– Jeg tør påstå at førerhuset er i en klasse for seg. Effektiv førerhusfjæring sørger for god komfort i krevende feltarbeid og i høy transporthastighet med tung last på ujevne veier, sier Kjetil Nilsson.

I førerhuset finner du også en avansert multifunksjonsspak innlemmet i armlenet. Her er det en rekke knapper for enkel kontroll og betjening av alle funksjoner. For eksempel kan du skifte gir ved å trykke kjørespaken forover eller bakover, eller ved å trykke på knapp på venstre side av armlenet.

Hydraulikk

M6002 har en 115 l/min CCLS (Closed Center Load-Sensing) hydraulikkpumpe som standard.

– Trepunktshydraulikken løfter alle relevante redskaper, og har styrke og smidigheten for tunge frontlasteroppgaver. Hele 7000 kilo løftekraft i trepunktshydraulikken bak og 3260 kilo foran. Det gjør det enkelt å løfte tungt redskap som vendeploger og store kombisåmaskiner, sier Kjetil Nilsson.

Transmisjonen på Kubota M6002 sies i pressemeldingen å være konstruert og bygd for høye hastigheter og tung last. Girskifte utføres enkelt ved å trykke på en knapp eller via en multifunksjonsspak. Åtte powershift-trinn i tre automatiserte gruppegir gir 24 i hver kjøreretning.

Samtidig med lanseringen av den nye M6-traktoren lanseres en ny ordning fem års fabrikkgaranti som standard på alle nye Kubota-maskiner. I forbindelse med Agroteknikk-messen kunngjør Nellemann Machinery at de lanserer Kubota Care som standard på alle Kubota-maskiner i porteføljen fra 1. januar 2022.

Fem års garanti

Kjetil Nilsson fremholder at det innebærer en reell totalgaranti for hver time på Kubota-maskinen i hele fem år.
– At vi nå innfører det som standard sier i grunnen sitt om Kubota-kvaliteten generelt. Vi håper innførselen av Kubota Care gjør det til et enda mer opplagt å velge Kubota neste gang du skal ha en traktor, sier han.

Bekreftelse på kvalitet og driftssikkerhet
Kubota er en av verdens største produsenter av maskiner til landbruks- og parksegmentet. Etter at Nellemann Machinery i 2017 tok over all import og salg av Kubota i Norge, er det lagt en aggressiv vekst- og posisjoneringsstrategi. Kubota Care er et ledd i den strategien.

– Kubota har til nå vært en underdog på det norske markedet. Noe vi er i ferd med å endre. Traktorpreferansene er sterke i vårt langstrakte land, og det skal selvsagt knallhardt arbeid til for å endre på dette. Samtidig vet vi at Kubota er noe av det absolutt beste du kan kjøpe og eie. Noe vi mener lanseringen av hele fem års fabrikkgaranti er med på å bevise, sier Kjetil Nilsson.

Kubota Care

  • Alle maskiner leveres med fem års garanti/timeavhengig intervall (avhenger av type og modell)
  • Garanti som er overførbar til ny eier innenfor garantiperioden
  • Bekymringsløst maskinhold
  • Full garanti på uforutsette reparasjonskostnader under avtaletiden såfremt serviceintervaller er fulgt
  • Sikkerhet i form av at kun originale Kubota-deler brukes i maskinens garantitid

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)