Nyheter

Leatherman med skralle

Leatherman, nå også med skralle. Sjefen over alle universalverktøy har akkurat blitt bedre å skru med.

Hva er det: Leatherman Ratchet Drive, bitholder med skralle. Ekstrautstyr til alle Leatherman med utskiftbare, flate bits.
Hva koster det: Observert på nett til ca kr 700
Hvor kjøpes det: Hos Leatherman forhandlere

English summary: Leatherman has just come out with at ratcheting screwdriver bit holder and extender. For all Leatherman models with the large flat bitholder. Fits Leatherman´s own flat bits, as well as standard 1/4″ hex bits.

En Leatherman er uunnværlig. Eller et universalverktøy av annet merke. Jeg har flere, og én av dem er aldri langt unna. De fleste av dem er Leatherman. Stadig er det et eller annet man skal klippe, kutte, skjære, klemme, holde, stikke eller skru. Da skal det være fryktelig sært om det ikke skal være mulig å løse med et universalverktøy. Mange gode på det området. Leatherman står i en særstilling, blant annet på grunn en nesten for god garantiordning.

Nå har Leatherman kommet ut med et nytt tilbehør som kan være nyttig for de som skrur mye, og/eller skrur på litt tungvint tilgjengelige steder: En skralle med forlenger.

Leatherman Ratchet Driver forlenger og skralle

Den passer til både Leathermans egne flate bits, og standard 1/4″ bits med sekskantfeste. Det vil si vanlige skrubits, samt overgang til 1/4″ piper.

Skralla har venstre- og høyregang, og kan dessuten låses helt. Dette velges med å vri låseringen, ser det ut til. Den er drøyt 8 cm lang, og utgjør en forlenger som godt kan være nyttig for å nå skruer som sitter kjelkete til. Skralleforlengeren må tas av når verktøyet skal klappes sammen og legges ned i slira. Jeg har ikke funnet informasjon om hvordan oppbevaring av skralla sammen med verktøyet i slira skal løses, men oppdaterer her når/hvis det kommer informasjon fra importøren om det.

Leatherman Ratchet Driver
Nytt tilbehør til alle Leatherman-modeller med bitholder: Ratchet Driver skralle og forlenger.
Leatherman med skralle og bitholder
Den nye bitholderen kan brukes med flate bits og standard 1/4″ hex-bits.

Importøren Ultimate Nordic (tidligere Wenaas Nordic) opplyser et innlegg på sin Facebookside i midten av mars at tilbehøret er på lager i Norge. Det bør dermed være mulig å kjøpe hos velassorterte forhandlere eller på nettet.

Skralla selges om ekstrautstyr, og passer til alle Leathermans modeller med den store, flate bitholderen:

 • Charge+ TTi
 • Charge+
 • MUT
 • MUT EOD
 • Skeletool (CX, RX, standard)
 • Wave+
 • Surge
 • Signal
 • Heritage Charge+
 • Heritage Wave+
 • Super Tool 300M

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Related Articles

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button