Nyheter

Lett og kompakt arbeidslys på 12V batteri

Gode muligheter for å se lyset med denne nye stålampa. Lett og kompakt Milwaukee M12 arbeidslys på stativ. Gir 1400 Lumen i fire timer med et 2Ah batteri. Lampe og stativ veier mindre enn en sirkelsag, og er en av flere lys-nyheter fra Milwaukee nå. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Milwaukee M12 SAL arbeidslampe på 12V batteri
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Milwaukee forhandlere

Milwaukee M12-serien inneholder en hel del lette og kompakte 12V verktøy. Nå kommer ett til: Arbeidslys på stativ. Lampen er det første belysningsproduktet av den typen i M12-serien, og vil være et ypperlig hjelpemiddel til folk som vil se lyset og som bruker M12-systemet på andre verktøy.

Bokstavelig talt, altså. Her er det kun lys å få. Ingen frelse eller større livserkjennelser. 

1400 Lumen lys

Til gjengjeld er det mye lys. I alle fall i forhold til vekt og størrelse. Den beskjedne knoppen på toppen av stativet gir fra seg 1400 Lumen på “high” innstilling, 700 på “low”.

Milwaukee M12 SAL lys sammenslått
Sammenslått. Kan også stå på gulvet uten å slås opp. (Foto: Reeves Journal)

Det er slett ikke verst når hele greia – lampe, stativ og batteri – veier beskjedne 3,4 kg. Det er nær en kilo lettere enn en vanlig 18V sirkelsag fra samme produsent.

Størrelse og vekt er bare halvparten av storebror-lampe på stativ i M18-serien. Bildet over er fra en omtale av lampa hos amerikanske Reeves Journal, mens bildet under er fra amerikanske Toolguyd

Sammenslått, stående. (Foto: Toolguyd.com)

M12 SAL kan trekkes ut til full høyde på 172 cm. Da er lampehodet dreibart 210 grader sideveis og 270 grader opp og ned. Den kan også bare stå på gulvet i sammenslått tilstand 91 cm, og lyser da med fast lampehode. 

Rask opp og ned

På det amerikanske markedet kaller produsenten modellen “Rocket Light”, formodentlig både på grunn av formen og fordi den sies å være rask å sette opp og ta ned. 

Lampen hører til i M12-serien, og drives av et 12V batteri som finnes i størrelser på to, fire og seks Ah. Vekten over er oppgitt med det minste batteriet. Det skal gi fire timers driftstid på full gass, eller ti timer i “low”. Med det største batteriet oppgir produsenten ti timer på “high”. Eller sett i kontakten, og bruk lampa hele dagen på “high” uten å skjenke strømforbruket en tanke. 

Pris? Vet ikke ennå. Har spurt produsenten, kommer tilbake på det. 

Stativlampa M12 SAL kommer samtidig med et utvalg mindre belysningsprodukter for personlig bruk:

  • Dreibar arbeidslampe med USB-lading
  • Sammenleggbar arbeidslampe med USB-lading
  • Arbeidslampe og stavlykt for alkaliske batterier (ikke ladbar). 
  • Alle har magnetfeste og/eller klips som skal gjøre det lettere å bruke lyset uten å holde det i hånda. 

Spesifikasjoner – Milwaukee M12 lampe på stativ (M12 SAL-0)

Maks lyseffekt (lumen): 1400 på High / 700 på Low

Maks driftstid med M12 B2: 4 timer på High / 10 timer på Low

Vekt med 2,0 Ah batteri: 3,4 kg

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)