Nyheter

Lett og rimelig Hikoki kapp- og gjærsag

Ny kapp- og gjærsag fra Hikoki. Rimelig, kompakt og lett 216 mm sag. Kan stå helt inntil vegg, og likevel ha fullt uttrekk.

Hva er det: Hikoki C8FSHG, åtte tommers kapp og gjærsag
Hva koster det: Fra 2200 kroner (laveste pris observert på nett)
Hvor kjøpes det: Hos de fleste Hikoki forhandlere

English summary: Hikoki C8FSHG. A new 216 mm / 8″ miter saw. Light weight and not too large size. It has a sliding rail allowing the saw full pull-out, even standing close to a wall. Even the prices observed online looks nice.  

Hikoki lanserte i vinter en liten og kompakt kapp- og gjærsag, med det opplysende navnet C8FSHG. Den er beskjeden beskjeden i blad- og motorstørrelse: Henholdsvis 216 mm og 1100 Watt.

Beskjeden størrelse

Til gjengjeld er den beskjeden også i vekt og fysisk størrelse.

  • Vekt: Rett under 14 kilo
  • Fotavtrykk: ca 53 cm bredde – 72 cm dybde ut fra vegg
  • Maks utslag: 48 grader, både høyre og venstre
  • Maks dimensjon tverrkutt: 54 x 305 mm
  • Maks dimensjon 45 grader: 54 x 210 mm

Den oppgitte dybden er reell, også i bruk. Noen kapp- og gjærsager må stå et stykke fra vegg for at uttrekk skal fungere normalt. Den nye sagen er – i likhet med andre sager fra samme merke – utstyrt med en smart glideskinne som ikke tar særlig mye plass.

Hikoki C8FSHG

Den gjør at at sagen kan plasseres helt inntil vegg, og likevel opprettholde fullt uttrekk. Den er også – i motsetning til en del andre kapp- og gjærsager… – enkel å flytte transportere som følge av den korte uttrekksmekanismen.

Sagfoten har som seg hør og bør uttrekkbare sidestøtter. De sies i pressemeldingen å la arbeidsemnet ligge stødig for et presist sageresultat. Sagen utstyrt med laser til markering av kuttstreken. Polstret håndtak sies å dempe vibrasjoner. Saga leveres med pose for oppsamling av spon. Denne kan byttes ut med støvsugerstuss (ekstra). Spindellås skal gjøre det enkelt å skifte sagblad.

C8FSHG leveres standard med et 40 tenners TCT HM sagblad for treverk.

Vi mener

Noen ser seg halvblinde på sagbladstørrelse i jakten på den optimale kapp- og gjærsaga. Ti- og tolvtommere er barske, de. Men en åtte tommers (216) mm sag tar unna veldig mye av hva sånt redskap i realiteten brukes til. Kapp- og gjærsagen er ofte uunnværlig i bruk, men kan være utfordrende i transport og lagring. Da er det fint med en liten, lett og nett sag som denne. Batteri? Nei, her kommer strømmen i kabel.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)