Nyheter

Lett og stillegående slagskrutrekker

Milwaukee er først med hydraulisk slagtrekker i 12V-klassen. M12 Fuel Surge kan bli en favoritt for folk som skrur mye.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: M12 Fuel Surge slagskrutrekker M12 FQID
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Milwaukee forhandlere

English summary: The Milwaukee M18 Surge is my definite favorite in impact drivers. In any kind of screwdrivers, actually. (Except those in a glass on a friday or saturday night.) The hydraulic Fluid-drive mechanism works as good as any other impact driver in the 18V class, but with way, way less noise. This fall Milwaukee launches – in the nordic – it´s kid brother: M12 Fuel Surge. Super compact impact driver, making half the noise of mechanical ones.

Hva er din favoritt i el-verktøy-beholdningen? Et håpløst spørsmål, naturligvis. Det kommer jo an på hva det skal brukes til. Jeg bruker mye skrumaskin. Jeg har vært gjennom et ganske bredt utvalg skrumaskiner. I forskjellige størrelser, både med og uten slag.

Milwaukee Surge slagskrutrekker

Av disse er det én som står alene øverst på favoritt-seierspallen: Milwaukee M18 Fuel Surge. Slagskrutrekker med hydraulisk skrumekanisme. Den skrur med akkurat de samme slagene som en rent mekanisk slagtrekker, og med sånn cirka samme kraft som andre i 18V-klassen. Men den gjør det med mindre støy. Mye mindre.

Jeg bruker helst hørselvern med de fleste andre slagtrekkere, men ikke med Surge-en. Vibrasjonene er også betydelig mindre i den hydrauliske maskinen enn en mekanisk slagtrekker. Se en uformell liten sammenligning her.

M12 Fuel Surge – første hydrauliske i 12V-klassen

Milwaukee M12 Fuel Surge slagskrutrekker.
Milwaukee M12 Fuel Surge slagskrutrekker.

Nå i høst har min yndlingsskrumaskin fått en lillebror. Milwaukee har lansert M12 Fuel Surge. Den første 12V hydrauliske slagskrutrekkeren på markedet. Med samme type Fluid-Drive mekanisme som den store Surge-en. Ned mot halve støy- og vibrasjonsnivået.

Lenger vedvarende høyt dreiemoment enn vanlige slagskrutrekkere har den i følge Milwaukee også, uten at jeg har merket så stor forskjell mot andre trekkere akkurat på den fronten.

– Med M18 Fuel Surge har vi klart å levere en mer stillegående drift og mindre vibrasjon. Med lanseringen av M12 Fuel Surge legger vi til den samme flotte teknologien til vår kompakte M12-serie. Den er ideell for nåværende og kommende M12-brukere som skrur mye små og mellomstore skruer eller utfører mange serviceoppgaver», sier produktsjef Henrik Nielsen hos Milwaukee.

Hydraulisk slagmekanisme

Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme forklaring
Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme forklaring.
Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme.
Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme.

Den hydrauliske slagmekanismen Fluid-Drive erstatter den tradisjonelle mekaniske hammer- og amboltmekanismen i vanlige slagskrutrekkere med en hydraulisk mekanisme som genererer kraften som er nødvendig for å skape dreiemoment.

Her er det ingen kontakt metall mot metall. Resultatet er jevnere ytelse, med lavere støynivå og mindre vibrasjoner, samt lenger vedvarende dreiemoment.

Liten og lett

– Dette er den mest kompakte hydrauliske slagskrutrekkeren i markedet. Den kompakte størrelsen tilbyr en ny løsning for å arbeide på trange steder. Den lille størrelsen gjør at slagskrutrekkeren enkelt kan festes i et verktøybelte eller i en ryggsekk, og gjør det lettere å komme til på trange steder, sier Milwaukee i en pressemelding.

Med raskere driftshastighet enn vanlige slagskrutrekkere og et opprettholdt moment på 50 Nm leverer det nye verktøyet enestående ytelse.

Spesifikasjoner – M12 Fuel Surge slagskrutrekker M12 FQID

Lengde: 132 mm
Maks dreiemoment: 50 Nm
Redskapsfeste: 1/4″ hex sekskant
Ulastet hastighet: 1100/2200/3200/3200 o/min
Slagrate: 950/2200/3400/3400 slag/min
Drive control med fire innstillinger, inkludert en for selvgjengende skruer
Lev-sett: Maskin, 2 stk 2,0 Ah M12 batterier, lader, belteholder og HD Box

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)