Nyheter

Lett og stillegående slagskrutrekker

Milwaukee er først med hydraulisk slagtrekker i 12V-klassen. M12 Fuel Surge kan bli en favoritt for folk som skrur mye.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: M12 Fuel Surge slagskrutrekker M12 FQID
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Milwaukee forhandlere

English summary: The Milwaukee M18 Surge is my definite favorite in impact drivers. In any kind of screwdrivers, actually. (Except those in a glass on a friday or saturday night.) The hydraulic Fluid-drive mechanism works as good as any other impact driver in the 18V class, but with way, way less noise. This fall Milwaukee launches – in the nordic – it´s kid brother: M12 Fuel Surge. Super compact impact driver, making half the noise of mechanical ones.

Hva er din favoritt i el-verktøy-beholdningen? Et håpløst spørsmål, naturligvis. Det kommer jo an på hva det skal brukes til. Jeg bruker mye skrumaskin. Jeg har vært gjennom et ganske bredt utvalg skrumaskiner. I forskjellige størrelser, både med og uten slag.

Milwaukee Surge slagskrutrekker

Av disse er det én som står alene øverst på favoritt-seierspallen: Milwaukee M18 Fuel Surge. Slagskrutrekker med hydraulisk skrumekanisme. Den skrur med akkurat de samme slagene som en rent mekanisk slagtrekker, og med sånn cirka samme kraft som andre i 18V-klassen. Men den gjør det med mindre støy. Mye mindre.

Jeg bruker helst hørselvern med de fleste andre slagtrekkere, men ikke med Surge-en. Vibrasjonene er også betydelig mindre i den hydrauliske maskinen enn en mekanisk slagtrekker. Se en uformell liten sammenligning her.

M12 Fuel Surge – første hydrauliske i 12V-klassen

Milwaukee M12 Fuel Surge slagskrutrekker.
Milwaukee M12 Fuel Surge slagskrutrekker.

Nå i høst har min yndlingsskrumaskin fått en lillebror. Milwaukee har lansert M12 Fuel Surge. Den første 12V hydrauliske slagskrutrekkeren på markedet. Med samme type Fluid-Drive mekanisme som den store Surge-en. Ned mot halve støy- og vibrasjonsnivået.

Lenger vedvarende høyt dreiemoment enn vanlige slagskrutrekkere har den i følge Milwaukee også, uten at jeg har merket så stor forskjell mot andre trekkere akkurat på den fronten.

– Med M18 Fuel Surge har vi klart å levere en mer stillegående drift og mindre vibrasjon. Med lanseringen av M12 Fuel Surge legger vi til den samme flotte teknologien til vår kompakte M12-serie. Den er ideell for nåværende og kommende M12-brukere som skrur mye små og mellomstore skruer eller utfører mange serviceoppgaver», sier produktsjef Henrik Nielsen hos Milwaukee.

Hydraulisk slagmekanisme

Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme forklaring
Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme forklaring.
Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme.
Milwaukee Fluid-Drive slagmekanisme.

Den hydrauliske slagmekanismen Fluid-Drive erstatter den tradisjonelle mekaniske hammer- og amboltmekanismen i vanlige slagskrutrekkere med en hydraulisk mekanisme som genererer kraften som er nødvendig for å skape dreiemoment.

Her er det ingen kontakt metall mot metall. Resultatet er jevnere ytelse, med lavere støynivå og mindre vibrasjoner, samt lenger vedvarende dreiemoment.

Liten og lett

– Dette er den mest kompakte hydrauliske slagskrutrekkeren i markedet. Den kompakte størrelsen tilbyr en ny løsning for å arbeide på trange steder. Den lille størrelsen gjør at slagskrutrekkeren enkelt kan festes i et verktøybelte eller i en ryggsekk, og gjør det lettere å komme til på trange steder, sier Milwaukee i en pressemelding.

Med raskere driftshastighet enn vanlige slagskrutrekkere og et opprettholdt moment på 50 Nm leverer det nye verktøyet enestående ytelse.

Spesifikasjoner – M12 Fuel Surge slagskrutrekker M12 FQID

Lengde: 132 mm
Maks dreiemoment: 50 Nm
Redskapsfeste: 1/4″ hex sekskant
Ulastet hastighet: 1100/2200/3200/3200 o/min
Slagrate: 950/2200/3400/3400 slag/min
Drive control med fire innstillinger, inkludert en for selvgjengende skruer
Lev-sett: Maskin, 2 stk 2,0 Ah M12 batterier, lader, belteholder og HD Box

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Related Articles

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button