Nyheter

Ny Makita kutter for «alle» myke materialer

Kutter du mye i papp, vinyl, stoff, gulvbelegg, tepper, glassfiberduk, takpapp eller et utall andre myke materialer? Ta en titt på denne nye lille tassen fra Makita.

Makita kaller sin nye CP100D for en «multikutter». Faren er stor for at den betegnelsen fort kan bli forvekslet med oscillerende multikuttere á lá Fein.

Roterende multikutter

CP100D er også en multikutter, i den forstand at den kan kutte i mange forskjellige materialer. Til forskjell fra oscillerende maskiner er denne maskinen spesialist på myke materialer. Tepper, gulvbelegg, papp, for eksempel.

Eller glassfiberduk, «juksegressmatter», banemembran til våtrom, seilduk, andre tekstiler eller andre myke materialer. Kuttejobben utføres av en roterende kniv.

Makita CP100D

En britisk forhandler foreslår til og med kutting av takpapp (roof felt). Det synes jeg høres ut til å være litt vel kraftig kost for den lille 10,8V-maskinen, men hva vet vel jeg…? Uansett oppgis Makita CP100D å kunne kutte maks 6 mm tykke myke materialer. Myke materialer, altså. Ikke harde. Bare se på slutten av videoen nederst.

Hvis du driver med noe som krever denne type verktøy, så vet du sikkert at Bosch har en lignende maskin: GUS 12V. Samme størrelse på batteri, men Bosch oppgir sin maskin til å greie 11 mm tykkelse.

CP100D går på Makitas nye 10,8V slide-batterier. Den veier under kiloen, og gir ut fra bilder og video absolutt inntrykk av å være en letthåndtert liten sak. Det ligger godt an til å kutte både raskere og rettere med denne enn med kniv, for ikke å si saks…

Maskinen har en innebygget automatisk skjerping av bladet. Ved hver rotasjon sneier bladets mange egger innom en innebygget liten «slipestein».

Pris? Kjenner ikke veiledende pris, men den er observert hos en norsk nettforhandler til 792 kroner. Det er inkl mva, men i soloversjon. Det vil si uten batteri og lader.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Related Articles

4 kommentarer

 1. Kan den brukes på vanlig bomull stoff? Jeg trenger et redskap til å skjær/klippe opp gamle sengetøy til veving?

  1. Hei Marit.
   Ut fra virkemåten og beskrivelsen av redskapet kan jeg ikke skjønne annet enn at det må funke. Hvis du har en stor og/eller positivt innstilt Makita-forhandler i nærheten, så kan det hende de vil ta inn en sånn maskin hvis de ikke allerede har den i utstilling. Da kan du kanskje få prøvd om den funker til det, hvis du tar med en bit stoff og stikker innom.
   Gi gjerne et vink her om hvordan det gikk :).
   Lykke til. mvh Jørn / Verktøy 24

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button