Nyheter

Makita utvider 40V-serien med ny stikksag

Etter den internasjonale lanseringen hinter Makita Norge om at den nye stikksagen kan være her til lands allerede i august.

English summary: Makita say the new JV001G 40V Max XGT barrel handle jig saw will come to Norway around Sugust-September.

Stikksagen heter JV001G, og på lik linje med resten av 40V Max XGT-verktøyserien skal også denne gjøre det «ikke merkbart» at du bruker et batteriverktøy. XGT-serien er sidestilt med den vanlige LXT-serien på 18V (som fortsatt produseres og utvikles), men 40V Max XGT er beregnet på mer krevende oppgaver.

JV001G har børsteløs motor og kutter mer variabel hastighet fra 800 til 3500 slag i minuttet. Sagen har slaglengde på 26 mm og kan kappe inntil 135 mm i tre, 20 mm i aluminium eller 10 mm i stål. Bunnplaten kan vinkles 45 grader begge veier, og verktøyet for å endre vinkelen er festet direkte på sagen for å ikke mistes.

De har fjernet soft-start som automatisk innstilling, men det kan skrus på manuelt med en "cheat code". Foto: Makita
De har fjernet soft-start som automatisk innstilling, men det kan skrus på manuelt med en “cheat code”. Foto: Makita


Sagen har verktøyløst hurtigskift av blad og LED-lys foran (på begge sider av bladet). Lyset kan dimmes for å ikke bli blendet når sagen brukes opp ned. Apropos opp ned – JV001G har av- og påknapp på begge sider og kan dermed brukes litt enklere i begge retninger, eller av venstrehendte. Selve trykknappen er det imidlertid delte meninger om, men det er et gjennomgående design hos Makita på flere verktøy.

Fjerner automatisk soft-start

Enkelte tidligere stikksager fra Makita har hatt automatisk soft-start, på denne modellen har de gått bort fra det. Funksjonen kan aktiveres manuelt ved å skru ned hastigheten til 1, skru på strømmen, og skru opp til 6. Lyset vil blinke for å fortelle at soft start er aktivert, og det samme må gjøres for å skru tilbake igjen.

JV001G skal veie 2,6 kg med batteri og rett under 2 kg uten. Sagen har 4 innstillinger for pendelbevegelse for kapping av forskjellige typer materialer. Som forventet har de inkludert et standard støvavtrekk bak på maskinen.

Vi har vært i dialog med Makita Norge, og de har ingen offisielle datoer eller priser for øyeblikket. De kan imidlertid bekrefte at den er registrert i det norske systemet, og anslår at den vil komme til Norge rundt månedsskiftet august-september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)