Nyheter

Målebånd med CC-avstand på baksiden

Det nye BT målebåndet fra Hultafors må bli ukens vinner i klassen “Hvorfor har ingen tenkt på det før?”. Det har fått CC-gradering på baksiden, for kjappere montering av stendere med riktig avstand. Se CC-målingen her. 

Tekst: Jørn Søderholm

Nytt målebånd fra Hultafors, med gradering for CC-mål på baksiden.

Noen liker Ford, andre Volvo. Noen sverger til meterstokken, andre synes det er enklere og kjappere med målebånd. Dette er til målebånd-brukerne.

EU klasse målebånd

Hultafors BT målebånd i stål har fått CC-gradering på baksiden.
Hultafors BT målebånd i stål har fått CC-gradering på baksiden. (Foto: Produsenten)

Målebånd stiller i to presisjonsklasser, EU klasse I og II. Et eksempel på produksjonstoleranser på et fem meter langt målebånd:

  • EU klasse 1: 0,6 mm
  • EU klasse II: 1,3 mm

Alle toleranseskalaer er angitt ved 20 grader. Men husk at det kan være ganske store lengdeavvik på et målebånd ved ulike temperaturer. Jo lengre bånd, jo større avvik. Et åtte meters målebånd kan være tre millimeter kortere i 10 kuldegrader enn i 20 varmegrader.

BT målebånd i stål

Hultafors er flinke på både meterstokker og målebånd, og lager blant annet stålmålebånd EU klasse 1. Nå har de forbedret sitt utmerkede BT stålmålebånd med CC-gradering på baksiden av båndet.

Dermed skal man altså lese riktig senteravstand ut direkte på målebåndet ved montering av stendere og sperrer. Noen vil sikkert sverge til den manuelle snarveien med en planke eller lekt i riktig lengde uansett.

CC-graderingen på Hultafors BT målebånd
Slik ser CC-graderingen ut. (Foto: Produsenten)

Men her er det altså mulig å sette opp en vegg med riktig CC-avstand mellom stenderne lest rett ut av målebåndet, uten den minste hoderegning.

Det er stålmålebåndet BT som nå får en gradering på begge sider av båndet. Det er ikke første gang Hultafors kommer med et produkt som kan kåres til ukevinner i konkurransen “Hvorfor har ingen tenkt på det før?”.

Måler riktig og raskt

– Ved å trykke gradering for CC-mål på baksiden av målebåndet vil det bli enklere å måle og tilrettelegge for montering av vegger. Det blir rett og slett enklere å måle riktig, raskt, sier produktsjef Per Eriksson i en pressemelding fra Hultafors.

Etterspørselen etter en CC-gradering på målebånd kommer ikke overraskende fra håndverkere. Mange av dem som i dag jobber rundt problemet på ulike måter. Metoden med en planke eller en lekt i riktig lengde for å få riktig distanse mellom stendere er kanskje den vanligste.

Ellers finnes det jo også andre smarte løsninger. Denne byggtapen er f.eks litt i samme gate som målebåndet, bare som en type “linjaltape” på rull.

Stendere og sperrer

Hultafors BT er et dobbeltsidig målebånd i stål for presise mål og ved montering av stendere og taksperrer.

– Målebåndet er gradert med svært nøyaktig blekkstråleteknikk og har en matt overflate for enkel avlesning. Undersiden har en gradering for CC-mål som forenkler arbeidsoppgaver som oppsett av stendere. Graderingen er for CC-mål 30/60 og 45/90 cm, opplyser Hultafors i pressemeldingen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

    1. Se der ja. Den var snedig. Har oppdatert i artikkelen. Takk for tipset :).
      mvh Jørn / Verktøy 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)