Nyheter

Mareld arbeidslys bruker standard elektroverktøy batterier

En ny Mareld Bany lampe gir opptil 6000 lumen arbeidslys med batteriene du allerede har til elektroverktøyet. Funker med batterier fra alle de store merkene, unntatt (foreløpig) ett. Mer om den og flere andre lys-nyheter fra Mareld her. Deriblant en lampe på 20 000 lumen som oppdager når du kommer inn i rommet.

Hva er det: Fire nye Mareld arbeidslys fra Luna. Bany på verktøybatterier, Vapor med 20 000 lumen, justerbare Canopus og hodelykter Mila
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Luna forhandlere.

English summary: We all like working lights, right? Now Luna launches a new wireless Mareld working lamp running on standard tool batteries. With adaptors, you can run i on any 18V Makita, Metabo, Bosch, Milwaukee or Dewalt battery. Hikoki coming up later. The press release also reveals a new 20 000 lumen beasty Vapor lamp with movement sensor turning the lamp on when you enter the room, a Canopus lamp with adjustable color temperature and a couple of new head lamps for outdoor use.

Oppladbare- og batteridrevne arbeidslamper blir stadig mer populære. Nå lanserer Luna et par nye Mareld lamper som bruker standard batterier for elektroverktøy.

– Vi ser en økt etterspørsel i markedet etter arbeidslamper som er batteridrevne og oppladbare. Samtidig ønsker de fleste kundene at ett og samme batteri kan brukes om hverandre og til flere verktøy. Dette er en utvikling som de fleste produsenter av elektroverktøy har omfavnet, sier Espen Hanæs i en pressemelding fra Luna Norge. Han er forretningsutvikler for Mareld i Luna Group Norge. Mareld er Lunas merkevare innen belysning.

Lys på standard verktøybatteri

Den økte pågangen etter batteridrevne arbeidslamper henger ofte sammen med usikkerhet knyttet til strømtilgang eller nettoppkopling. For å møte etterspørselen har Mareld nå utviklet arbeidslamper som kan brukes med batterier for elektroverktøy. I praksis betyr det at lampene kan brukes med de vanligste batterisystemene du bruker til sirkelsag og annet elektroverktøy.

Mareld Bany arbeidslys innendørs.
Mareld Bany arbeidslys drives med elektroverktøy batteri. (Foto: Produsenten)

Den nye Bany arbeidslampen finnes i to versjoner, med hhv 6000 og 4000 lumen lysmengde. Bany 6000 App og BANY 4000 Re App med batterier for elektroverktøy sies å være robuste arbeidslamper med IP 65 klassifisering. I tillegg har lampene appstyring som bidrar til å gi brukeren et bredt utvalg av tilpasningsalternativer og full kontroll på arbeidsbelysningen. Mer om lampa her.

Promovideo fra produsenten

Batteri på adapter

Lampen kommer med fire adaptere til batterier:

  • Dewalt / Milwaukee
  • Makita
  • Metabo
  • Bosch

Det er også planlagt et adapter til Hikoki, men denne er i følge Luna Norge forsinket.

Mareld Vapor arbeidslys utendørs
Mareld Vapor arbeidslys i bruk utendørs. (Foto: Produsenten)

Mareld arbeidslys

Mareld har også lansert flere andre nye arbeidslys i høst. Den største nyheten – bokstavelig talt – er Mareld Vapor 20000 App & Sensor. Det en kraftig lampe med 20 000 lumen, tre stillbare lyskilder og en IP65-klassifisering. Det er en oppgradering av toppmodellen i Vapor-serien, som ble først lansert i 2017.

Ifølge Hanæs er dette lampen tilpasset for jobber som krever et bredt og kraftfullt lys, uansett om det er innendørs eller utendørs.

– Vår produktserie Vapor har vært veldig populær helt siden vi lanserte den i 2017. Vi har oppgradert den mest lyssterke modellen fra 13 000 til 20 000 lumen. Nå kan den også dimmes. Lampen har også flere bevegelsessensorer for automatisk tenning og slukking som kan være praktisk hvis man for eksempel kommer inn i et mørkt rom og har hendene fulle med verktøy eller materialer, sier forretningsutvikleren.

Lys med justerbar farge

En annen Mareld lysnyhet er den oppladbare arbeidslampen Canopus 5000 Re App, med mulighet for å justere fargetemperaturen mellom kaldt og varmt lys. Det er nyttig i situasjoner der man trenger å se farger i et riktig lys. Eksempelvis ved malingsarbeider. Standard LED-lys er ofte kaldt i fargen. I et arbeidsmiljø med mye LED-lys kan det oppleves mer behagelig for øya å få inn punkter med varmere lys. Enten fra halogenlamper, eller med en LED-lampe med justerbar fargetemperatur.

– Høy fargegjengivelsesgrad gjør det mulig å se fargenyanser bedre og og høy IP-klassifisering gjør det mulig å kunne bruke den både inne og ute. Dette er en støtsikker og robust arbeidslampeMed app-styring har man mulighet til å justere på/av, dimmer og timer samt styre om man vil ha kaldt eller varmt lys. Eller om man ønsker å parallellkoble flere lamper. Faktisk opp til 100 enheter, forklarer Espen Hanæs.

Hodelykter for utendørs bruk

I tillegg har Luna nå kommet ut med to nye Mareld Mila lyssterke hodelykter for lyskrevende utendørs bruk.

– Hodelyktene Mila Orion 2500 Re og Mila Vega 5000 Re er veldig populære blant orienteringsløpere, jegere og andre som beveger seg mye ute i naturen når det er mørkt. Men det finnes også behov for denne type lyssterke og smidige hodelykter blant andre yrkesgrupper som jobber utendørs på steder der det mangler annet lys, sier arbeidslysekspert Hanæs i pressemeldingen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)