Nyheter

Materialbøyer´n holder bordene på plass

Gulv- og terrassebord er ikke alltid så rette man skulle ønske. Dette er et redskap som skal gjøre det lettere å få bordene til å innrette seg: Materialbøyer´n. Eller Trallbender, som den kalles på originalspråket.

Hva er det: Materialbøyer´n, redskap for å rette opp skjeve bord. Opprinnelig navn Trallbender.
Hva koster det: 789 kr inkl mva i grunnutforming.
Hvor kjøpes det: Bolton AS, Skien

English summary: This is Materialbøyer´n. It´s a highly specialized tool, meant for straigtening crooked or bent boards. Makes it easier to straighten boards and keeping them straight during fastening in deck building. Developed and manufactured in Sweden, with original name Trallbender. Also comes with extra equipment for indoor wooden flooring.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Alle bord er rette, men noen er rettere enn andre. Fritt etter George Orwell og Animal Farm. Noen bord er langtifra rette, for å legge til litt superenkel forskning fra terrassebygging og gulvlegging.

Det finnes et spesialverktøy for det meste. Også dette.

Materialbøyer´n – Trallbender

Trallbender er et verktøy med et høyst spesialisert funksjonsområde: Rette ut et skjevt eller bøyd bord, og holde det fast i én stilling inntil montøren får skrudd det fast i bjelker eller annet underlag. Verktøyet er utviklet og leveres av det svenske firmaet P-Invent AB.

Materialbøyer´n – eller Trallbender – kan med ekstrautstyr brukes til gulvlegging. (Foto: Leverandøren)

I Norge leveres verktøyet av Bolton AS, en frittstående verktøy- og festemiddelbutikk i Skien. Den drives av Alexander Høiseth. Bolton også har satt sitt eget navn på verktøyet: Materialbøyer´n.

– Et veldig smart verktøy for snekkeren og hjemmesnekkeren som vil gjøre trearbeid enklere. Det blir rettere, og uten slit. Materialbøyer’n er et nyttig verktøy å ha om du for eksempel skal legge terrasse eller snekre bord, sier daglig leder Alexander Høiseth i Bolton AS.

Til terrassebygging

Verktøyet har etter sigende vært en aldri så liten salgssuksess hos Bolton AS. Første parti ble solgt før det hadde ankommet fra produsenten.

Nå er vi på vei inn i en ny terrassesesong, med gode utsikter til at flere nordmenn kommer til å holde seg hjemme eller på hytta i ferien. Da kan det ligge an til nye terrasser skal bygges.

Materialbøyer´n – eller Trallbender som den kalles på svensk – holder bordet i riktig posisjon ved montering.

I sin grunnutforming har Materialbøyer´n / Trallbender strategisk monterte firkantrør som ligger an mot bordet og bjelken under. Så presser man bordet dit det skal være med skaftet.

Det leveres også med ekstrautstyr i form av vinkelbeslag i stedet for de runde knottene. Dette blant annet for å kunne sette verktøyet fast mot et annet underlag enn bjelkelag, og for at det skal kunne holde eksempelvis gulvbord ut fra vegg under montering.

– Materialbøyer’n kan brukes til blant annet gulvlegging. Her er det opp til brukerens egen kreativitet hvordan man bruker det. Verktøyet gjør det enkelt å rette opp materialer uten slit før man skrur fast, sier Bolton AS.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)