Metabo GB 18 LTX BL Q I, med gjengefunksjon.

Ny 18V borskrumaskin med automatisk gjengefunksjon

Driver du mye med boring og gjenging i metall? Metabos nye 18V borskrumaskin GB 18 LTX BLQI har en innebygget forenkling og automatisering av den jobben. Se hvordan den virker.

En av nyhetene fra Metabo nå i vinter/vår er borskrumaskinen GB 18 LTX BL Q I. (Du husker det navnet etter å ha lest denne saken, ikke sant…?)

Metabo GB 18 LTX BL Q I
Borskrumaskin med gjenge-automatikk. Dens hele og fulle navn er Metabo GB 18 LTX BL Q I.

Den maskinen introduserer noe helt nytt i Metabo sitt sortiment: En automatisk gjengefunksjon. Med den funksjonen valgt vil maskinen automatisk bytte dreieretning, og skru seg tilbake for å rense gjengene for spon underveis.

Metabo GB 18 LTX BL Q I

Maskinen har naturligvis alle funksjoner og mekanismer man forventer av en moderne, proff borskrumaskin med børsteløs motor – og litt til.

BLQI-versjonen har altså denne ekstra gjengefunksjonen, der maskinen selv bytter dreieretning og skrur gjengetappen ut av hullet. Metabo synes den funksjon er så viktig at de har tatt patent på den. Det hele er basert på at maskinen kjenner på trykket i fronten. Slik virker den i gjengemodus:

  1. Trykk inn knappen, og maskinen går i revers ubelastet.
  2. Sett gjengetappen mot hullet, legg på trykk. Da snur rotasjonen, og går med klokka.
  3. Slipp trykket når du er gjennom eller i bunnen av hullet. Maskinen snur rotasjonen og skrur gjengetappen ut av hullet.

Solid borskrumaskin

I tillegg til å by på ny funksjonalitet er dette en solid 18V borskrumaskin, konstruert for et hardt liv med alskens oppgaver. Nevner noen stikkord:

  • Impuls-modus. En funksjon Metabo har hatt på sine borskrumaskiner i årevis. Maskinen roterer i korte impulser i stedet for konstant. Fint til å dra løs skadede eller faste skruer, eller også til å starte boring av hull på en helt plan metalloverflate.
  • LIHD batterier. Ekstra kraftige, pga store 20700 battericeller
  • To selvspennende chucker, for sylinder- eller firkantklinge på hhv bor og gjengetapp. Quick system for hurtig skifte av chuck.
  • Spindel med innvendig sekskant, for bruk med bits uten chuck.

Det er ikke den billigste borskrumaskinen: 5800 kroner eks mva veiledende, for sett med maskin, lader og to 5,5 Ah LIHD-batterier.

Nyheter fra Metabo denne våren:

MFE 40, 125 mm murnotfres
AS 18 L PC, støvsuger 18V batteri i Metaloc koffert
GB 18 LTX, borskrutrekker 18V med automatisk gjengefunksjon
KS 18 LTX, håndsirkelsag 18V
KHA 18 LTX, lett kombihammer 18V med integrert støvavsug

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.