Nyheter

Metallkappsag uten støv og gnister

Dette er nye Fein MKAS 355 metallkappsag. Den lager kapp og gjæringskutt i metall med god finish. Kapper uten metallstøv eller – avhengig av materialet – gnister.

Kortversjon: Ny Fein MKAS 355, kappsag med dybdestopp for kapping og gjæring i metallmaterialer. 1800 W motor med myk start. Kaldt kutt uten støv og – materialavhengig – uten gnister. Gir presist overflateresultat med minimalt etterarbeid.

English summary: New Fein MKAS 355. Chop and miter saw for metal work. 1800 W motor with soft start. Cold cut with no metal dust and – depending on material – no sparks. Gives precise surface result with minimal need for post cut grinding.

Fein lanserer nå metallkappsagen MKAS 355, en kraftig sag for metallarbeid. Den har dybdestopp, og sies å gi raske og presise kutt ved kapp og gjøring av metallmaterialer. Materialet blir lite oppvarmet, slik at det ikke dannes metallstøv. Avhengig av materialtype produseres det heller ikke gnister, og metallkappet går rett ned i en oppsamlingsbeholder.

Fein MKAS 355 kappsag for metall

Metalkappsagen har en kraftig motor på 1800 Watt med myk start. Standard levering inkluderer et sagblad for konstruksjonsstål. Sortimentet også inneholder tre andre 355 mm sagblader.

– I motsetning til kappeskiver som mister diameter under bruk, forblir sagbladdiameteren den samme, 355 millimeter. Ved hjelp av hurtigspenningssystemet kan brukerne enkelt og helt uten verktøy feste arbeidsstykket. Eksempelvis for å kutte profil–er. Skjæredybden kan justeres ved hjelp av et dybdestopp for å sikre at hele arbeidsstykket skjæres rent på ønsket punkt, sier Fein-importør C.S. Messel AS i en pressemelding.

MKAS 355 kan også brukes til gjæring. Brukeren angir gangske enkelt en vinkel på mellom 0 og 45 grader på verktøyet etter behov, akkurat som på kapp- og gjærsaga vi alle bruker til å trematerialer.

Det er ikke nødvendig å stille inn hastigheten manuelt for i passe til oppgaven. Det tar saga seg av selv.

– Metallkappsagen MKAS 355 har konstant hastighet. Takket være motoren med høy effekt faller ikke hastigheten, selv når du arbeider med solide arbeidsstykker, sier produktsjef Lisa Ocker i Fein.

Når du bearbeider forskjellige metallmaterialer, er det avgjørende at du bruker det rette sagbladet. Fein tilbyr fire forskjellige blader:

  • Universalblad, til runde og firkantede rør i stål. Sagen leveres ferdig montert med dette.
  • Aluminium
  • Rustfritt stål
  • Flatstål

Sagbladene kan byttes i noen få enkle trinn. Verktøyet til det er integrert i maskinbasen. Dette består av en kombinasjonsnøkkel med 6 mm unbrako og PH2 tverrhylse – sørg for ikke å miste den! – og en 8 mm unbrako.

Kappsagen Fein MKAS 355 er en robust krabat. Inkludert basen i støpt aluminium veier den 24,4 kilo. Produsenten lover et sikkert grep også i arbeid med tunge emner. Dessuten sikrer brukerne kappet med skruer for å sikre et helt stabilt system for presise kutt.

Trenger lite etterarbeid

– Et kraftig verktøy. Med et sagblad med riktig antall tenner og en tanngeometri som passer til materialet gir den et overflateresultat av høy kvalitet som krever svært lite etterarbeid. Kapping og gjæring kan dermed lett gjøres i et veldig bredt spekter av metaller med liten innsats, sier Lisa Ocker.

Dette er et nokså smalt verktøy som neppe vil være å finne på lager hos de fleste forhandlere. Men informasjon om Feins nye MKAS 355 metallkappsag vil være tilgjengelig hos utvalgte forhandlere fra nå i januar 2022.

FEIN er kjent som en global leverandør av elektroverktøy for metallbearbeiding i industri samt interiørarbeid og håndverk. Fein er fremfor alt kjent som oppfinneren av den oscillerende multikutteren i 1967. Mange omtaler multikutteren fortsatt i som “Fein-sag”, uansett merke. Selskapet ble grunnlagt Wilhelm Emil Fein nøyaktig 100 år før multikutteren så dagens lys. I 1895 lanserte Fein verdens første elektriske håndbor.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)