Nyheter

Ny 18V børsteløs énhånds bajonettsag

Bajonettsag er litt tung og klumpete? Prøv med énhånds sag da. Det er kommer ny fra Milwaukee nå. De sier det er den første med børsteløs motor. (NO/POL/ENG)

Bajonettsag / tigersag er et allsidig verktøy. Og en type verktøy som får – og tåler – mye juling og mishandling. Det skal godt gjøres å ikke komme til med den. Men det hender jo det er for trangt for de større bajonettsagene. Og de større modellene kan jo være unødig tunge og klumpete å håndtere på lettere oppgaver.

Milwaukee M18 Fuel FHZ bajonettsag

Nå har Milwaukee kommet med en ny M18 Fuel bajonettsag designet for bruk med én hånd. M18 FHZ kalles den, og erstatter en utgående M18-modell. Hovedforskjellen er at den nye har børsteløs motor.

HZ står for “Hackzall” (oversettes sånn cirka med “hakker/kapper/kutter alt”). Milwaukees større bajonettsager kalles “Sawzall”. Det ordet ble oppfunnet av Milwaukee selv en gang i tiden, og brukes ofte i dag om selve verktøytypen bajonettsag uansett merke.

Børsteløs motor

Den børsteløse Powerstate motoren og tilhørende Redlink Plus styringselektronikken gir en del muligheter man ikke har på de tidligere motorene. De børsteløse er ofte bedre til å holde trøkket oppe på motoren gjennom hele oppgaven, også når det blir tungt. Jeg har ikke prøvd denne maskinen. Børsteløs motor betyr også mindre vedlikehold og antakelig bedre toleranse for vann, fukt, støv og skitt.

Nye M18 Fuel FHZ har en slaglengde på 22 mm, og et ubelastet turtall på 0-3000 slag/minutt. Maskinen har en innebygget system med doble motvekter for å balansere ut vibrasjoner. Det ser ut til å være ca det samme systemet som i den gamle maskinen.

POL: Nowy Milwaukee M18 FHZ pilarka szablowa z silnikiem bezszczotkowym. Kompaktowa, i przeznaczony dla używać jedną ręką, nie oba.

ENG: New Milwaukee M18 FHZ, kompact reciprocating saw for single handed use. Milwaukee says it is the first on the market with brushless motor.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)