Nyheter

Helt nye Milwaukee 18V muttertrekkere i interessant mellomklasse

Nå kommer Milwaukees nye M18 Fuel muttertrekkere for universalbruk til Norge. Helt ny maskin. Kompakt og lett, men likevel med plenty kraft.

Hey! Nye 18V muttertrekkere er på gang!

Sukk. Batteriverktøy, nå igjen?

Ja. Sorry. Vi sitter virkelig midt i en kontinuerlig strøm av nye, sterkere, bedre, mer effektive og mer allsidige batteridrevne maskiner. Da blir det mye nyheter om sånt.

Muttertrekkere på batteri

Batteridrevne muttertrekkere er her på Verktøy 24 sist observert i en hanekamp om hvem som har den største redskapen. Alias den største 18V-maskinen med det største momentet til å bryte løs de aller jævligste boltene.

Men hva med de brede spekteret av oppgaver som ikke krever fullt så mye moment til å sparke løs?

Som krever en maskin med utholdenhet, høvelig vekt og hånderbarhet, og likevel med moment nok til at latmannsarmen får ligge og ruste i fred.

Flest hverdagsoppgaver

Det største bruksvolumet ligger tross alt på “hverdagsoppgavene”, ikke på de største boltene og mest fastrusta boltene som krever en lastbilmotors moment for å løsne.

Være seg på inne på bilverkstedet, ute i feltreparasjoner, i røranlegg, metallkonstruksjoner, diverse montering og over alt ellers mutre og bolter blir skrudd opp og ned.

Milwaukee M18 Fuel muttertrekkere i mellomklasse

Nå kommer Milwaukee med to nye 1/2″ muttertrekkere i M18 Fuel-serien: FMTIWP12 og FMTIWF12.

Milwaukee M18 Fuel muttertrekkere låsestift friksjonsring
Låsestift t.v., for bruk med én hylse/pipe over lang tid. Friksjonsring t.h., for hyppige bytter.

Forskjellen på de to er låsingen på firkantfestet. P-en har friksjonsring, for de som trenger å skifte hylse eller pipe ofte. F-en har låsestift, som egner seg best der maskinen for det meste skal brukes med én hylse eller pipe.

Låsestiften tar nemlig oppgaven sin på stort alvor. Den trenger ofte MYE overtaling, kjeftbruk og manuelle virkemidler før den gir slipp på hylse eller pipe etter bruk.

Og det gjelder uansett merke på maskinen.

Tilpasses til oppgaven

Milwaukee M18 Fuel FMTIWF12.
Milwaukee M18 Fuel FMTIWF12.

Maskinene har tre hastigheter og momentinnstillinger, som kan tilpasses etter hvor heftig oppgaven er. La det ikke være noen tvil: Dette er maskiner med plenty kraft.

I “laveste” gir drar den nye M18 Fuel-maskinen til med voksne 610 Nm. Det står det respekt av, på en maskin som er kompakt og ganske lett (2,4 kg med 5,0 Ah batteri).

Momentet det vises til er “løsrivelsesmoment” eller “frakoblingsmoment”, altså det sterkeste momentet maskinen kan klare i slag for å bryte løs bolter eller muttere.

Mellomting mellom kompakt og sterk

Maskinen(e) fyller et hull mellom superkompakte FIWF på 300 Nm og 1,8 kilo, og den 950 Nm sterke CHIWF på 3,3 kilo.

Milwaukee M18 Fuel FMTIWP12.
Milwaukee M18 Fuel FMTIWP12.

Pris?
5 325 eks mva for sett med to 5 Ah-batterier og lader. 2 625 eks mva for solomaskin i koffert. Det er mye trekkraft og bruksnytte for gunstige penger.

De nye maskinene lanseres i første kvartal, og skal være salgsklare i februar. Du ser dem altså snart i butikk, men du så dem først her på Verktøy 24.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)