Nyheter

Bitte liten M12 kompressor kommer fra Milwaukee

Snart kommer denne fra Milwaukee: En bitteliten kompressor til å fylle dekk og sånt. Og da snakker vi mer enn sykkeldekk og badeballer, altså.
Spikerpistoler, muttertrekkere og sånt frigjør seg fra luftslangen, og er på vei over på batteri. Kompressoren er ikke like selvfølgelig å ha i nærheten. Men enkelte ting MÅ vi ha luft til. Luft til å ha med rundt, da snakker vi vanligvis lang luftslange.

Eventuelt lang skjøteledning, hvis kompressoren er grei å bære eller trille med seg. Det er jo litt styrete, hvis vi “bare” trenger lufta til å fylle et dekk eller to.

Milwaukee M12 minikompressor.
Milwaukee M12 minikompressor. Bærbar luftfylling.

Milwaukee M12 kompressor

Nå kommer Milwaukee susende inn fra venstre med en ultraportabel – les: bitte liten – kompressor på M12 batteri.

På engelsk kaller de den en “compact inflator”, med modellnavnet 2475 i USA. Og det sier det meste om tiltenkt primært bruksområde. Dette er en liten 12V maskin som fyller luft i ting. Her er ingen tank og ikke luftmengde til å drive noe luftverktøy. Men den leverer luft med trykk inntil 120 psi. Dette er altså ikke et leketøy til å blåse opp strandmadrasser, sykkeldekk og badeballer for unga. Milwaukee M12 kompressor – den heter BI 0 i Europa – kan fylle et hvilket som helst bildekk, og også dekk på litt større kjøretøyer og mindre hjulgående maskiner som f.eks en Bobcat.

Luftmengde? De oppgir i USA 0,88 cfm ved null psi og 0,63 cfm ved 35 psi. Det tilsvarer iflg en kalkulator ca hhv 25 og 18 liter.

45 psi på fire minutter

Innebygget display og auto shut off. Milwaukee M12 2475 kompressor.
Innebygget display og auto shut off. Milwaukee M12 kompressor.

Milwaukee selv oppgir at den skal fylle et personbildekk inntil 35 psi på ett minutt. En større pickup eller varebil vil den kunne fylle inntil 45 psi på fire minutter. Maskinen er (etter bildene å dømme) omtrent på størrelse med en sånn pappinnpakket firepakning halvliters ølbokser du kjøper i butikken og veier ca 2,3 kg med batteri.

Med auto shut-off vil maskinen selv stoppe når den har fylt opp til det innstilte lufttrykket.

Milwaukee M12 kompressor lanseres i Norge i mai. Minikompressoren er en av flere maskiner Milwaukee kommer med nå, som et ledd i en satsing på den kompakte M12 batteriplattformen.

Pris? Beskjedne 890 kroner, eks mva og uten batteri og lader.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)