Nyheter

Varmluftpistol på batteri

Ny varmluftpistol fra Milwaukee leverer 470 grader på seks sekunder. 40 krympekoblinger på én batterilading.

Milwaukee fortsetter sitt stormløp mot verdensherredømme i batteriverktøy. Nå lanserer de en varmluftpistol på batteri.

M18 BHG-502C, heter den. På engelsk står BHG for “Battery Heat Gun”, kan jeg tenke meg. 502C kunne nesten sagt noe om hvilken temperatur pistolen leverer.

Milwaukee M18 BHG varmluftpistol

Milwaukees nye varmluftpistol blåser nemlig gode 470 grader. Den temperaturen bruker den i følge en pressemelding bare seks sekunder på å oppnå.

I pressemeldingen fokuseres det mest på BHG-pistolens fortreffelig for installatører og andre som opererer med varmekrympekoblinger. Med et 5,0 Ah batteri skal den greie 40 slike krympinger på én lading. Den er beskjeden i størrelsen, og veier 1,4 kilo inkludert batteri.

Den oppgis å blåse 170 l/min i luftmengde. Brukstid målt i minutter sier Milwaukee selv intet om. Et sted på nettet finner jeg en antydning om ca 20 minutter på et 5 Ah batteri, men ta det med et par klyper salt.

Tine frossen mekanikk

Vinterstid er det fullt mulig å tenke seg at en batteridrevet varmluftpistol også kunne vært et kjærkomment verktøy for å tine frosne ventiler, maskindeler, bolter, hydrauliske hurtigkoblinger og diverse andre mekaniske fenomener som kan finne på å krangle når kuldegradene blir mange og isen setter inn. Og det uten skjøteledning eller å holde på med en propanbrenner.

– Varmluftpistoler brukes ofte av mange av våre kjernebrukergrupper sammen med andre av Milwaukees batteridrevne løsninger ved mange viktige installasjonsprosesser. Eksisterende løsninger er elektriske, store, uhåndterlige og ikke optimalisert for de stedene der brukerne arbeider. Det påvirker i stor grad brukerproduktiviteten. Den nye kompakte M18-varmluftpistolen er en løsning innen M18 -systemet som virkelig forbedrer produktiviteten til fagfolk, sier produktsjef Tobias Jönsson i Milwaukee Tool.

Milwaukee M18 BHG er etter det jeg kan se markedets første batteridrevne varmluftpistol i 18V-klassen. Steinel har et tilsvarende produkt på 36V batteri.

40 krympekoblinger

Utstyrt med et M18 Red Lithium Ion 5,0 Ah-batteri leverer verktøyet over 40 varmekrympekoblinger på én opplading, og sørger for at mange brukere dermed kommer gjennom en hel arbeidsdag. Batteriet sørger også for at brukerne enkelt kan sette fra seg verktøyet og la det stå oppreist, eller man kan bruke verktøyets festekrok og henge det fra seg mellom oppgavene. Dysebeskyttelsen sørger for at arbeidsflater ikke blir skadet.

BHG varmluftpistolen er naturligvis fullt kompatibelt med resten av M18-serien, som nå teller over 120 batteridrevne produkter. Den er pussig/skuffende nok IKKE klargjort for One Key-systemet.

Pris? Har ikke fått info om veiledende pris, men den er observert på nett til 1350 eks mva for maskin uten batteri og lader.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)