Nyheter

18V røreverk med justerbart grep

Nytt Milwaukee røreverk blander maling, mørtel, betong eller flislim. Blander 30 minutter uten å skjenke en tanke til nærmeste strømkontakt.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Milwaukee M18 Fuel FPM røreverk
Hva koster det: Veil kr 2325 eks mva
Hvor kjøpes det: Hos Milwaukee forhandlere

Milwaukee introduserer nå M18 Fuel FPM røreverk med 180 graders justerbart håndtak. Et rendyrket batteridrevet røreverk, i følge Milwaukee selv kraftig nok til å håndtere betong og andre tunge blandinger.

Milwaukee M18 Fuel FPM røreverk
Milwaukee M18 Fuel FPM røreverk skal kunne blande alt fra maling til betong.

– Ta en titt på de mange forskjellige blandeverktøyene for murere, malere, flisleggere og bygningsfolk som gipser vegger. De er bundet av ledninger. Det finnes ikke én egen løsning for disse bransjene. På denne bakgrunnen gikk vi i gang med å utvikle et kompakt røreverk som er en rendyrket løsning for disse håndverkerne, sier produktsjef Tobias Jönsson i en pressemelding fra Milwaukee.

Milwaukee overdriver litt her. Det finnes minst to andre slike maskiner på batteri. Metabo var først, deretter Dewalt. Collomix har også en på batteri.

Milwaukee er imidlertid først med justerbart håndtak på en slik maskin, hvis det spiller noen rolle.

For tunge blandinger

Det nye M18 FUEL røreverk er konstruert for å håndtere betong, pussmørtel, flislim og maling i tunge blandinger. Med kombinasjonen børsteløs motor og elektronisk styring skal maskinen kunne opprettholde sine 550 o/min også uten å miste pusten ved tung belastning.

Og uten at brukeren trenger å skjenke én eneste tanke til nærmeste strømkontakt, så lenge man har batteri nok med seg. Ett fulladet 5 Ah batteri skal gi opptil 30 minutter kontinuerlig bruk på én lading.

– En blander for lim, mørtel og fugemasse, som tilpasser seg måten håndverkere arbeider på. Det øker produktiviteten og mobiliteten som aldri før, sier Tobias Jönsson.

Justerbart håndtak

For god komfort og kontroll har verktøyet et 180° justerbart håndtak og åtte hastighetsvalg. Brukeren kan velge mellom 16 forhåndsinnstillinger. Det skal gjøre det enkelt å velge en hastighet som passer til den aktuelle blandingen. Håndtaket er også enkelt å justere til en posisjon som passer.

Med en regulerbar hastighetsinnstilling kan brukeren velge hastighet og deretter låse den. Dermed kan brukeren fullføre blandingen uten å måtte holde fingeren på utløseren.

Børsteløs motor skal her som på andre maskiner – og ikke bare batteridrevne – gi et verktøy med færre slitedeler, mindre servicebehov, lengre levetid og forhåpentlig lavere “cost of ownership”. Røreverket hører til Milwaukee M18-serien, der samme batteri(er) passer til en flåte av over 135 batteridrevne verktøy.

Milwaukee M18 Fuel røreverk (M18 FPM-0X*)

Milwaukee M18 Fuel blander med justerbart håndtak.
Milwaukee M18 Fuel blander med justerbart håndtak.

Turtall uten belastning: 550 o/min
Utløserknapp for variabel hastighet
Hjul for variabel hastighetsinnstilling
Låseknapp
180° roterende håndtak
Lengde: 29,61 cm (mellom håndtakene)
Vekt: 2,9 kg
Veil pris: kr 2325 eks mva, maskin i HD-boks uten batteri og lader.
* Kun tilgjengelig uten batteri og lader

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)