Nyheter

Stillegående slagtrekker med hydraulisk slag

Spennende nyhet fra Milwaukee. Nye M18 Fuel Surge 1/4″ hex slagtrekker med hydraulisk slagmekanisme. Halvert støy, mindre vibrasjoner og mer vedvarende moment.

Nyhet: Milwaukee M18 Fuel Surge 1/4″ hex slagtrekker. Se video helt nederst.

Spiker? Nei, helst ikke. Man har forlengst gått over til å skru der det er mulig. Lenge gikk det med gode, gammeldagse bor-/skrumaskiner på batteri.

Slagtrekkere var jeg nysgjerrig på helt fra de begynte å komme. Men det var først i fjor jeg tok skrittet over til å bruke slagtrekker.

Skrur bedre – infernalsk støy

Det ble en aha-opplevelse, på godt og vondt. Slagtrekkeren er mindre, skrur bedre og fortere og krever mindre kraft av hånda som holder imot. Men støyen kan være infernalsk, både for den som skrur og folk som oppholder seg i nærheten.

Nå kommer Milwaukee med en slagtrekker som skal gjøre stor forskjell på det: En hydraulisk slagmekanisme skal gjøre den nye M18 Fuel Surge slagtrekkeren vesentlig bedre på tre sentrale punkter:

  • Støy
  • Vibrasjoner
  • Vedvarende moment

Årsaken sitter i den nye Fluid Drive hydrauliske slagmekanismen, der hydraulikk eliminerer metall mot metall-kontakt.

Olje-impuls

Det finnes andre olje-impuls-alternativer på markedet i dag. Men her må man (i følge Milwaukees pressemelding) velge mellom viktige egenskaper: Noen er bedre på hastighet og moment, på bekostning av størrelse og vekt. Andre er bedre på ergonomi, på bekostning av ytelse.

– Med den nye stillegående slagskrutrekkeren M18 Fuel Surge 1/4″ hex vil brukerne oppleve det beste fra begge verdener. Man får alle fordelene som kommer med en olje-impuls-mekanisme, men men uten at det går ut over egenskapene, sier Milwaukee ubeskjedent i pressemeldingen.

Fluid Drive gir bedre brukeropplevelse

– Vi er glade for igjen å løfte denne kategorien til et nytt nivå med nye Surge. Kombinasjonen av M18 Fuel-teknologien og vår hydrauliske slagmekanisme Fluid Drive gir Surge en bedre brukeropplevelse gjennom mer stillegående drift og mindre vibrasjon. Samtidig skrur den små og mellomstore skruer like raskt eller raskere enn en vanlig slagskrutrekker, sier produktsjef Thomas Møller i en pressemelding fra Milwaukee Powertools.

1) Støy

Støynivået i nye Surge oppgis å være halvert mot vanlige slagtrekkere. Det lave støynivået gjør nye Surge til et velegnet verktøy ved arbeider i støyfølsomme miljøer som kontorer, sykehus, skoler osv.

2) Vibrasjoner

Ikke bare er støyen lavere. Når hydraulikken har tatt over for den mekaniske metallkontakten, så reduseres også vibrasjoner. Her lover Milwaukee at vibrasjonene skal være så lave som 1/3 av vibrasjonene i det de kaller “vanlige” slagtrekkere, uten at den påstanden backes opp med rene tall.

Uansett: Mindre vibrasjoner betyr mindre belastning og tretthet i armen som bruker maskinen. Man er mindre sliten når man går hjem fra jobb etter en dag med denne.

3) Moment

Med raskere skruingshastighet enn vanlige slagskrutrekkere og et opprettholdt moment på 50 Nm leverer det nye verktøyet enestående ytelse.

– I testene vi gjennomførte ble brukerne svært overrasket da vi fortalte dem at dette verktøyet hadde et dreiemoment på bare 50 Nm. Det er vanlig at ¼” hex-slagskruetrekkere har opptil 200 Nm, sier Thomas Møller i pressemeldingen.

Maksimalt vs vedvarende moment

Forskjellen ligger i maksimalt dreiemoment kontra vedvarende dreiemoment. En vanlig slagskrutrekker oppnår raskt maksimalt dreiemoment, men opprettholder det bare i kort tid. Milwaukee M18 Fuel Surge oppnår maksimalt dreiemoment raskere og opprettholder det over en lengre periode. Dermed kan slagskrutrekkeren utføre den samme arbeidsmengden ved et lavere dreiemoment.

– Resultatet er en overlegen festeløsning, spesielt for små og mellomstore skruediametere. Og de utgjør de aller fleste bruksområder der du normalt har bruk for en slagskrutrekker, sier Thomas Møller.

Som alt annet i M18 Fuel-sortimentet er den nye slagtrekkeren utstyrt med Powerstate børsteløs motor, Redlithium Ion batteri(er) og Redlink Plus elektronikk.

Pris?

  • Maskin, to 5 Ah batterier og lader i koffert: Kr 4890 eks mva. Tilgjengelig nå.
  • Nullversjon (kun maskin) i kartong: Kr 2625 eks mva. Kommer snart.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)