Nyheter

Satser bredt i vater og lodd

Milwaukee vil ikke la deg komme skjevt ut. Lanserer Redstick, en ny, stor vater-serie i Norge. Inkludert åtte magnetiske vatere. Gir livstidsgaranti på nøyaktigheten. 

Redstick familiebilde
“Familiebilde” av den nye vaterserien Redstick.

Håndverkere ute på bygg kjenner godt til Milwaukee. Men når man skal nå ut til en gruppe som ikke hiver seg ukritisk over nye produkter, så må man ta litt ekstra i. Selv om man har et kjent merke. Det vet Milwaukee når de nå lanserer sin vaterserie Redstick her i Norge: Vaterne leveres nemlig med livslang nøyaktighetsgaranti.

– Sammen med lanseringen av Redstick innfører Milwaukee også en livslang nøyaktighetsgaranti. Dersom en bruker mot formodning skulle oppleve et problem med nøyaktigheten til libellen, vil vaterpasset bli erstattet, lover Milwaukee i pressemeldingen ifbm lanseringen.

Milwaukee vater

Redstick-vaterne oppgis med en presisjon innenfor 0,029 grader.  Jeg er ikke kar om regne ut hva det betyr i millimeter på meteren. Men det er Emil Bru i Verktøygruppa på Facebook. Han har regnet det ut til rett over en halv millimeter på meteren. 0,506146 mm, for å være helt nøyaktig. Innenfor den oppgitte presisjonen hevder Milwaukee at Redstick vaterne er de mest solide og lettleste av alle.

Den påstanden i seg selv får stå for Milwaukees egen regning. Jeg vil heller se på de to elementene de mener skal gjøre det mulig: Sharpsite libeller og Backbone konstruksjon.

Sharpsite libeller

Sharpsite libeller.
Sharpsite libeller. Laget i slagfast akryl, med stor boble og tydelige streker.

Milwaukee har jobbet mye med libellene, for å gjøre dem presise, lettleste og solide nok til å tilfredsstille kresne håndverkere. De er laget i slagfast akryl. Tydelige, sorte streker og en stor boble skal gjøre libellene lett å lese fra siden, ovenfra og derimellom. (Formulering lånt fra Toolguyd).

– Knuste libeller, bøyde rammer og ødelagte vater er en kilde til stor frustrasjon for snekkere og tømrere. Målet vårt var å eliminere vanlige feil ved å fokusere på ny innovasjon og teknologi som leverer avansert holdbarhet og ledende nøyaktighet for å tilby brukerne trygghet på arbeidsplassen. Med introduksjonen av Redstick har vi laget en løsning for håndverkere som forventer at vaterpass oppfyller Milwaukees kvalitetsløfte, sier Milwaukee i pressemeldingen.

Backbone konstruksjon

Milwaukee Backbone
Backbone-konstruksjonen forsterker svake punkter.

Den holdbarheten ligger i metallkonstruksjonen “Backbone”, som hevdes å være den sterkeste konstruksjonen i bransjen. Den kraftige konstruksjonen gir også en god beskyttelse av libellene, for bedre nøyaktighet og for å hindre at de blir skadet eller løsner. Kompakte, avtakbare endestykker beskytter konstruksjonen og gir bedre tilgang på trange steder.

Backbone består av en indre forsterkning på langs av konstruksjonen, i de delene der en ellers stiv konstruksjon svekkes av libeller og håndtak.

Sterke Redstick vatere
Redstick vaterne også brukes som stang i benkpress. Bildet er fra Milwaukees store kickoff i Berlin i vinter. (Foto: Are Pettersen)

Den løper Ikke i hele lengden (stadig i følge Toolguyd), fordi det ville gjøre vateret for tungt. Men å dømme etter bilder av demonstrasjoner med vekt og kjetting er det solide saker i massevis.

Vaterne er hos forhandlere allerede. Leveres i total 16 modeller, fra 40 til 200 cm. Åtte av dem – alle lengder unntatt den korteste – leveres i magnetisk versjon, til stålstendere/-bjelker, rør og sånt. Kommer tilbake med veil. priser om litt.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

3 kommentarer

  1. Du tar tangens til vinkelavviket og multipliserer med lengden du vil vite avviket ved.
    For eksempel ved​ 1m:
    tan(0.029)*1m=0.000506m=0.506mm

    1. Okei, takk for presiseringen. Veldig glad for sånne innspill. Kan du si litt om hvordan du regner det ut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)